Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Slechte verliezer Paok wil straf voor 'racistische' Sierd de Vos

De druiven zijn zuur in Thessaloniki. Heel zuur. Wat zeggen we? Heel erg zuur! Paok Saloniki kan er maar moeilijk over uit dat Ajax in de return drie penalty's mocht nemen om uiteindelijk met 3-2 te winnen en een ronde verder te stoten. Ook commentator Sierd de Vos moet het ontgelden.

15 augustus 2019 - 10:50
paoktoestandcar
Jullie kunnen zelf wel zien waar 'El Sierd' op doelde. © Sjoerd Tullenaar

Ja, de terugwedstrijd tussen Ajax en Paok was een bijzondere. Het was een Europees avondje dat ons nog wel een tijdje zal bijblijven en niet zozeer omdat de Ajacieden fantastisch spel op de mat legden, maar door alle randzaken die aan de strijd op het veld werden toegevoegd.

Er was geen moment rust in het stadion. De gang van zaken op het veld was vrij opgefokt en ook spotten we best wat overtredingen, door klunzig verdedigen of gewoon het geven van een tik. De scheids spotte het klunzige verdedigen net zo goed en wees drie keer naar de stip.

Drie penalty's in één wedstrijd?! Dat is in dit geval niet raar, maar wel heel bijzonder. Bekijk de momenten stuk voor stuk terug en je kunt met gemak drie penalty's geven. Er wordt door Griekse pers weliswaar moord en brand geschreeuwd, maar verder lees je nergens iets. Dat was met die handsbal van Thierry Henry toen wel anders.

Ja, misschien had Ajax een mazzeltje dankzij zijn status als halvefinalist en gingen er ballen wat gemakkelijker op de stip, maar de ploeg van Erik ten Hag is niet door de scheids of Uefa naar de volgende ronde geholpen. Dat heeft Ajax toch echt zelf gedaan. Je kunt zelfs stellen dat Paok eens goed in de spiegel moet kijken, want de counters leken nergens naar. Het lag aardig open bij Ajax...

Hoe dan ook, Paok is onwijs boos en voelt zich flink gepakt. Op z'n Grieks ook nog eens... “Aan de top van het Europese voetbal kunnen sommige zaken simpelweg niet getolereerd worden,” lezen we als tekst bij een op Instagram geplaatste foto. Paok gaat vervolgens helemaal los.

“Wij vinden dat de Uefa zich onmiddellijk moet uitspreken en enige vorm van compensatie, in welke vorm dan ook, is wel het minimale wat we verwachten,” aldus Paok. “Wat ons betreft krijgt deze schandelijke avond voor het complete Europese voetbal een staartje, in de vorm van een onderzoek.”

De pijlen worden daarna – opvallend genoeg – gericht op Sierd de Vos, die namens Ziggo Sport het commentaar bij de wedstrijd verzorgde. De Vos maakte tijdens zijn verslag een grapje over Griekse supporters, die ontbloot in het uitvak hun club aanmoedigden. Het gaat in Griekenland zo slecht met de economie dat er geen geld meer is om kleren te kopen, aldus Sierd.

“De woorden van De Vos zijn onacceptabel. Wij vinden het zeer gevaarlijk dat er zulke uitspraken worden gedaan over supporters van Paok en Griekse burgers in het algemeen. Er is hier sprake van een gevaarlijk fenomeen waarvoor in het voetbal totaal geen plaats is en elders evenmin.”

De Vos wilde tegenover het Algemeen Dagblad niet reageren op de teksten van Paok, maar liet eerder wel weten waarom hij zo enthousiast was. Sierd deed zo wild verslag dat zo'n beetje iedere tv-kijker er tijdens Ajax – Paok iets van vond, positief of negatief.

“Het was de eerste werkdag na mijn vakantie en ik had er zin in! Als je enthousiaster bent dan je collegae valt dat kennelijk op,” aldus 'El Sierd', die voor een groter publiek dan normaal verslag deed omdat Ajax op het open net werd uitgezonden. “Mensen die mij niet kennen, reageren soms verrast. Die moeten wennen.”

https://www.instagram.com/p/B1Jpaoto_VA/

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >