Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne zegt geen 'vaarwel', maar 'tot ziens' en hoopt op mooi afscheid

Lasse Schöne niet meer bij Ajax valt maar moeilijk voor te stellen. Dat vinden wij ook... Het lijkt er zelfs op dat Schöne het ook nog een beetje een rare gedachte vindt. De Deen speelde bijna driehonderd wedstrijden voor de mooiste club van allemaal en staat op het punt om te vertrekken.

04 augustus 2019 - 17:34
geenvaarwelcar
Het eerste moment van gedag zeggen valt Schöne zwaar. © Pro Shots

De ontwikkelingen rondom Schöne kunnen elkaar de komende dagen – of zelfs uren – wel eens snel opvolgen. Ja, ga er maar vanuit dat hij weg is. De Deen trekt naar de Serie A, naar Genoa om precies te zijn, naar een club die een ideale nummer zes zoekt en in hem een basisklant ziet.

“Als dit het was, is het wel moeilijk,” vertelt Schöne de verzamelde media na een momentje tussen hem en het uitvak, gevolgd door een laatste gang richting de kleedkamer. “Totdat alles op papier staat, is het moeilijk om je te uiten. Maar zo'n situatie is nooit gemakkelijk.”

Er zijn in huize Schöne de afgelopen dagen veel gesprekken gevoerd. Bij Ajax blijven of toch een keertje voor het avontuur kiezen? De 33-jarige middenvelder hakte na goed overleg de knoop door: het wordt komend seizoen niet de Johan Cruijff Arena, maar de Serie A.

“Dit was een moeilijke keuze, maar ik dacht: laten we eens gaan praten met Genoa, eens kijken. Het verhaal was heel positief. Genoa heeft plannen en ik voel me nog jong. Ze kijken in Italië met heel andere ogen naar een speler van 33 jaar en het gaat om een elftal dat graag wil voetballen. Dat spreekt mij aan, net als de Serie A.”

En dus komt binnenkort het moment waarop Schöne de deur achter zich dicht trekt in Amsterdam. Ongelooflijk eigenlijk, maar waar. Gelukkig kunnen we terugkijken op zeven seizoenen waarin Schöne als Ajacied ook daadwerkelijk het Ajaxshirt droeg, want Ajacied blijft hij ook daarna.

“Ik heb een fantastische tijd gehad. Het laatste jaar was helemaal fantastisch! Maar eerder heb ik ook al geweldige jaren gehad. Ik heb gelukkig genoeg prijzen gepakt en volop mooie momenten om naar terug te kijken, zelfs een halvefinaleplek in de Champions League! Ik heb het al wel vaker gezegd en iedereen weet hoe ik over Ajax denk. Dat zal ook altijd zo blijven, of ik nu vertrek of niet. Ajax blijft een fantastische club, met fantastische aanhang.”

Schöne werd gevraagd of hij er geen trek meer in had om zich weer terug te vechten vanuit een rol als underdog, maar er spelen meerdere redenen om voor een nieuwe uitdaging te kiezen. Deze kans was te mooi om niet toe te happen. Het staat voor Schöne vast dat hij terugkeert in Nederland, maar zijn laatste wedstrijd voor Ajax kan hij wel al eens gespeeld hebben.

“Of Ajax moet mij op m'n veertigste nog willen,” grapt de man van die fantastische vrije trappen. Schöne zinspeelt tussen de regels door op een terugkeer in een andere rol, bijvoorbeeld op De Toekomst. Althans, dat is het eerste wat ons te binnen schiet als we hem zo horen.

“Dit is zeker geen vaarwel, eerder tot ziens,” meldt hij. Schöne hoopt na een onderonsje met het uitvak na Vitesse-uit ook nog uitgezwaaid te worden door een volle Johan Cruijff Arena. “Ik heb vaak meegemaakt dat anderen afscheid kwamen nemen en ik zou dat mooi vinden. Of ze dat ook willen, is een ander verhaal. Maar het zou iets heel moois zijn!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >