Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne trekt deur bij Ajax achter zich dicht en vertrekt naar Genoa

We zaten dit weekeinde eigenlijk te wachten op nieuws rondom een transfer van Donny van de Beek, maar een overstap van Lasse Schöne zagen we even niet aankomen. De middenvelder trekt na zeven jaar de deur bij Ajax achter zich dicht en tekent op korte termijn voor twee jaar bij het Italiaanse Genoa.

03 augustus 2019 - 15:33
Schone
Bedankt voor alles, Lasse! © Ajax Images

Er ligt in Italië een contract tot 2021 met een optie voor nog een jaar klaar voor Schöne. De laatste details worden momenteel besproken en de transfer bevindt zich in een afrondende fase. Dit alles lezen we in het Algemeen Dagblad. Nadat Genoa zich onlangs had gemeld bij het management van Schöne, is de deal in gang gezet.

De Deen had bij Ajax nog een contract voor één jaar, tot de zomer van 2020. Schöne kende met Ajax een meer dan prima seizoen en stond vrijwel altijd in de basiself. De Deen moest zich aankomend seizoen echter opnieuw zien te bewijzen en zag met aankoop Razvan Marin de concurrentie groeien.

Genoa is actief in de Italiaanse Serie A en vocht vorig seizoen nog tegen degradatie. De club eindigde uiteindelijk op de zeventiende plaats en bleef daarmee actief op het hoogste niveau. Het is de bedoeling dat Genoa met Schöne een aanval gaat doen op de subtop. 

Schöne kwam in de zomer 2012 transfervrij over van NEC Nijmegen en tekende destijds een contract voor drie jaar. De Deen werd gezien als breedteaankoop, maar heeft in de zeven jaar en 286 officiële duels in het shirt van Ajax bewezen dat hij meer dan dat was. Schöne werd drie keer kampioen met Ajax en won eenmaal de KNVB-beker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >