Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana verbaast Ten Hag met boodschap over Ziyech...

Het gaat te ver om te beweren dat Andre Onana de joker heeft verklapt. Maar de doelman leek wel iets te loslippig tijdens het persmoment in aanloop naar het uitduel met Apoel Nicosia. Of gewoon niet echt bij de les?! De keeper vertelde vrolijk te worden van Hakim Ziyech en toen tikte Erik ten Hag hem toch op de schouder.

19 augustus 2019 - 20:17
onanaapoelcar
Zo reageerde Onana ook ongeveer toen Ziyech meetrainde! © Pro Shots

“Hakim is één van onze beste spelers,” vertelt Onana over het schrikmomentje tijdens VVV-uit. De enkel van Ziyech was eventjes geen vrienden met het plastic gras, waarna hij uit voorzorg naar de kant werd gehaald. “Maar toen ik hem gisteren zag trainen...”

Ho, stop! Daar informeerde Ten Hag toch even bij Onana of hij wel scherp was. “Ik zeg net dat Hakim niet meetrainde,” meldde de trainer aan Onana, die best schik leek te hebben tijdens het vragenuurtje. Hij frunnikte aan zijn microfoon, was goedlachs en deed zelfs een facepalm in reactie op een korte boodschap van de woordvoerder van Ajax.

“Oh, nou ja, hoe dan ook, ik was gisteren dus met Hakim en hij vertelde me dat-ie er alles aan ging doen om fit te worden voor de wedstrijd tegen Apoel. Dan ben ik blij. Ik ben blij met alle spelers in het vliegtuig,” vervolgde Onana toen maar snel. Want inderdaad, Ziyech trainde helemaal niet mee.

“Ondanks een pijntje hier of daar en misschien nog een uitgaande transfer – eigenlijk doet dat er ook allemaal niet toe – gaan we gewoon keihard ons best doen om ons met Ajax weer voor de Champions League te kwalificeren. Die kans hebben we nu. En ik hoop dat Hakim meedoet.”

Het lijkt er overigens sterk op dat Ziyech 'gewoon' van de partij is. Het laatste testmoment, de afsluitende training, doorstond hij op het oog goed. Als de spelmaker was uitgestapt, kon je nog twijfels hebben.

Maar ook in de partijspellen was Ziyech gewoon van de partij.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >