Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Locatie VAR-scherm in JC Arena onderwerp van discussie

Er is je misschien iets opgevallen aan de locatie van het VAR-scherm in de Johan Cruijff Arena. Dat scherm staat inderdaad nogal dicht op Ajacieden die een stoeltje hebben op de hoofdtribune. Het viel nog maar eens op tijdens Ajax – PSV (2-0), maar de KNVB stelt dat dit de beste plek is.

01 augustus 2019 - 21:19
vararenacar
Dit schijnt echt de beste plek te zijn voor het VAR-scherm. © Pro Shots

Wat zal het schelen, een half metertje? Terwijl Dennis Higler de strijd om de Johan Cruijffschaal onderbrak om de aanval richting de 2-0 van Ajax tegen PSV terug te kijken, kwam er een Ajacied de trap van de hoofdtribune afgelopen. Met een biertje in zijn hand.

Die supporter riep Higler zelfs iets toe. Het zou leuk zijn om te weten wat, maar we hebben geen idee. Onderaan de streep roept het echter wat vraagtekens op dat een scheids op het punt staat om een belangrijke beslissing te nemen, terwijl hij zo ongeveer plaatsneemt op de tribune.

Dit bleek tijdens een kennissessie over de VAR op de KNVB Campus. Ook Ajax Life was hierbij van de partij. Je hoeft er alleen niet op te rekenen dat het VAR-scherm binnenkort wordt verplaatst, want het scherm staat daar met een reden.

“Het is terecht dat hier een punt van wordt gemaakt, want dit is een van de uitdagingen die we hebben: waar zetten we het scherm neer? We zoeken per stadion naar de meest geschikte plaats,” aldus scheidsrechtsbaas Dick van Egmond. “En er is in de Johan Cruijff Arena geen betere plek.”

“Snel een kap neerzetten is geen optie, het scherm verplaatsen naar de catacomben ook niet... Een scheidsrechter moet in beeld blijven zodat je kunt nagaan dat van manipulatie geen sprake is en noem maar op... Wij worden er ook niet zo blij van.”

“Het is begrijpelijk dat dit commentaar losmaakt, maar we hebben geen andere locatie. Als blijkt dat supporters op de tribune zich misdragen, wordt het een ander verhaal, maar dat is niet het geval,” vervolgt Van Egmond, die nog benadrukte dat de twee dichtstbijzijnde 'Ajacieden' medewerkers waren van Hawkeye.

We weten trouwens zeker dat het VAR-scherm in De Koel van VVV-Venlo ook zo'n beetje tegen de tribune aan de lange zijde is geplakt. En zo zijn er vast nog meer voorbeelden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >