Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Legoblokje

We hebben allemaal wel eens op een Legoblokje gestaan. En dat doet goed pijn. Er is zelfs wetenschappelijk onderzocht dat de reactie hierop geen aanstellerij is omdat het echt gewoon serieus pijn doet. Die pijn moet ongeveer vergelijkbaar zijn met Ajax dat komende week de Champions League misloopt.

20 augustus 2019 - 15:50
legoblokjecar
De 1-1 vorige keer tegen Apoel kwam tot stand in heel andere tijden... © Ajax Images

Onderschat ik Apoel Nicosia hiermee? Oh nee, zeker niet. De Cyprioten bereikten in 2012 zelfs de kwartfinales van het kampioenenbal en stonden krap drie jaar geleden nog in de achtste finales van de Europa League. Het lukte Anderlecht maar net om de opmars van Apoel een halt toe te roepen.

En toch... Toch moet Ajax dat startbewijs 'gewoon' veilig zien te stellen. Apoel is als dat Legoblokje waar je niet op moet stappen, Apoel is als het steentje in je schoen of als die natte sok als je te snel iets wilt pakken in de badkamer. Vervelend, maar niet onoverkomelijk.

Dat mag je tenminste verwachten. Je moet er nooit zomaar vanuit gaan dat Ajax wel eventjes een tegenstander opzij zet in Europees verband en we leven nog steeds op die roze Ajaxwolk... maar als halvefinalist van vorig seizoen ben je – zonder leegloop – een succesvolle voorronde gewoon aan je stand verplicht.

Vroeg of laat weet Ajax vast wel een succesvolle omweg te vinden

We hebben tijdens de uitwedstrijd met VVV-Venlo (1-4) gezien dat het zelfs geen goede tactiek meer is om Ajax de bal te gunnen en jezelf maar in te graven. Die tijd behoort nu toch echt tot het verleden. Ajax heeft zo zoveel technisch vernuft, creativiteit en dynamiek dat er vroeg of laat wordt toegeslagen!

En toch is de kans groot dat Apoel zich ingraaft, al is het maar omdat trainer Thomas Doll zoiets aankondigde en aanvallen neerkomt op sportieve zelfmoord. Er zijn veel doodlopende straten in Nicosia en dus is er wellicht ervaring met tegenhouden, maar vroeg of laat weet Ajax vast wel een succesvolle omweg te vinden.

En mocht er toch een Ajacied op dat kleine, gele Legoblokje stappen, een steentje in zijn schoen ontwaren of geplaagd worden door een natte sok, dan is er altijd nog de return in een volle Johan Cruijff Arena. Want al dat kleine leed is vervelend, maar het is niet onoverkomelijk.

Op naar de Champions League, met of zonder natte sokken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >