Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lamprou over keuze Overmars: ‘Een nieuwe keeper halen was te makkelijk’

Kostas Lamprou vertrok deze zomer transfervrij naar Vitesse. De keeper kon bij Ajax rekenen op weinig speelminuten en oogde grillig in de wedstrijden waar hij wel onder de lat stond. De keuze van Marc Overmars om Bruno Varela aan te trekken, schoot bij Lamprou in het verkeerde keelgat.

07 augustus 2019 - 12:03
Lamprou
De beslissing van Overmars kwam hard aan bij Lamprou. © Pro Shots

Ajax kende een droomseizoen, maar Lamprou speelde daarin slechts een kleine bijrol. Het weifelende optreden van de Griek tegen sc Heerenveen (4-4) ging uiteindelijk ten koste van zijn al troebele uitzicht op enige speelminuten. Overmars greep in en gaf in een interview met Fox Sports aan op zoek te gaan naar een nieuwe keeper.

Lamprou zelf wist van niks en hoorde later van zijn vriendin wat de directeur spelerszaken had gezegd. “Kut, dacht ik. Het kwam hard aan. Kijk, ik ben natuurlijk niet achterlijk, hè? Ik ben geen kind van twee, dus ik zag het zelf ook wel aankomen,” stelt de goalie in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Het besluit van Overmars viel niet lekker bij Lamprou. Volgens de Griek werd hij te snel op zijn fouten afgerekend. “Als we van Heerenveen hadden gewonnen, dan hadden we er misschien nooit meer iemand over gehoord, maar nu ontstond er een ander sfeertje rondom mij.”

Dat andere sfeertje leidde uiteindelijk tot het aantrekken van Bruno Varela. Lamprou degradeerde tot derde keeper en kwam vervolgens niet meer in actie voor Ajax. “Een nieuwe keeper halen vond en vind ik te makkelijk. De clubleiding zag het halen van Varela misschien als bescherming. Dan koelt iedereen af, zoiets.”

De lading kritiek die Lamprou kreeg, vond hij sowieso onterecht. De goalie erkent matig te hebben gespeeld tegen Heerenveen, maar vond dat het puntverlies niet alleen aan hem was te wijten. “Volgens mij speelde niemand van ons die dag goed. Nee, het was allemaal de schuld van Lamprou, Onana had die ballen wél gepakt.”

“In de 93ste minuut red ik één-op-één met Arber Zeneli en daar hoor je niemand over. Een week later krijgt Andre Onana er bij Feyenoord zes om zijn oren, daar hoor je ook niemand over. Ik ben altijd een makkelijk slachtoffer, al mijn hele carrière. Ik heb ermee leren leven dat ik altijd kritiek krijg. Ik geloof in mezelf en dat telt.”

Lamprou beleefde ondanks de felle kritiek toch een fantastisch seizoen bij Ajax. “Ik heb geen enkele spijt. Al die ervaringen neemt niemand me meer af. Het was een prachtige periode, maar het was wel tijd voor een nieuwe stap,” sluit de Griek af.

Check hier het volledige interview met Lamprou in VI.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >