Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax krijgt winst op NEC net niet over de streep getrokken

Hoe werkt het ook alweer in de Keuken Kampioen Divisie? Nou, ons geheugen is dankzij Jong Ajax - NEC weer goed opgefrist! De talenten van De Toekomst speelden een wedstrijd met alles erop en eraan, wat onderaan de streep slechts één puntje opleverde. De 3-3 was genieten voor de neutrale toeschouwer.

20 augustus 2019 - 00:06
ajanecverslagcar
Laten we hopen dat Jong Ajax een dure les heeft geleerd. © Pro Shots

Dat is enig voor de neutrale toeschouwer, maar die bestaat natuurlijk niet als het om Ajax gaat. En ook Jong Ajax valt in die categorie. Je bent voor of tegen en je hoopt op winst of geniet van verlies. Nou, iedereen kwam maandag aan zijn trekken. Het stof is nu nog amper neergedaald.

Er gebeurde zo'n beetje te veel om op te noemen. We zagen Lassina Traoré attent reageren op een rebound, maar Jong Ajax ook snel een voorsprong weggeven en met tien man aan de tweede helft beginnen, een nieuwe voorsprong nemen, maar ook een penalty missen om tenslotte een flinke domper te slikken in de vorm van de 3-3.

Want inderdaad, Jong Ajax gaf de overwinning uit handen. Victor Jensen had de kans om zijn ploeg in veilige haven te brengen, maar zag zijn inzet gekeerd worden en daarna begon de boot water te maken. Een doelpunt van Josef Kvida in de laatste seconde van vier minuten blessuretijd zorgde voor slechts een gelijkspel in plaats van winst.

Ook het feit dat de ploeg van Mitchell van der Gaag met tien man van start ging in de tweede helft behoeft nog enige uitleg. Het was de scheidsrechter ontgaan dat Neraysho Kasanwirjo aan de zijlijn klaar stond om in te vallen, terwijl Dean Solomons in de kleedkamer was achtergebleven. Het foutje werd binnen de minuut hersteld, maar raar was het wel.

We kunnen aan dit verslag helaas niet toevoegen dat de eerste driepunter een feit is voor Jong Ajax. Hopelijk volgt die winstpartij in de derde speelronde. Jong Ajax gaat vrijdag op bezoek bij FC Dordrecht en dat is na twee wedstrijden in bezit van de rode lantaarn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >