Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie omwisselen, training kijken en files Apoel-uit

De route naar de grote pot met goud voert Ajax om te beginnen naar Cyprus. De ploeg van Erik ten Hag moet Apoel Nicosia zien te verslaan om de Champions League te bereiken en als jij wat inleg uit jouw eigen pot met goud hebt gehaald om Ajax in Cyprus te ondersteunen, volgt hier info!

18 augustus 2019 - 19:44
apoeluitinfocar
Dit wordt ook nu ongeveer het uitzicht van het uitvak. © Ajax Images

Het is geweldig dat Ajax ook tegen Apoel op de steun van een uitvak(je) kan rekenen, want het is echt niet gemakkelijk om zo'n tripje supersnel in elkaar te timmeren. De korte termijn maakt het er ook niet goedkoper op. Echt top om te zien dat er een kleine honderd Ajacieden aanwezig zijn in Nicosia.

We noemen in dit artikel diverse tijdstippen, maar hou er wel rekening mee dat dit om plaatselijke tijd gaat! Zodra je in Cyprus bent aangekomen, is het een uurtje later. Laten we beginnen met het omwisselen, waarvoor twee momenten staan ingepland: bij de training en kort voor de wedstrijd.

Je bent maandag tussen 19.30 en 20.30 uur welkom bij ingang D2/D3 van het GSP Stadion voor het omwisselen en anders krijg je dinsdag tussen 20.00 en 21.00 uur een nieuwe kans bij de kassa aan de noordzijde van het stadion. Daar bevindt zich tevens de ingang van het uitvak, dus dat is handig. Je moet bij het omwisselen je persoonlijke clubcard plus legitimatie kunnen tonen.

Als je toch maandagavond al omwisselt, ben je van harte welkom om een kijkje te nemen bij de afsluitende training van Ajax. Die oefensessie begint om 20.30 uur en dan kun je alvast een beetje sfeer proeven in de thuishaven van Apoel Nicosia, waar Ajax in 2014/2015 al eens 1-1 speelde.

Het omwisselen en de training is daarbij genoemd, maar we hebben ook een advies dinsdag voor het bezoeken van de wedstrijd. Het GSP Stadion ligt aan de A1 en volgens lokale autoriteiten is deze weg ontzettend druk op wedstrijddagen! Er wordt dan ook aangeraden om bijtijds op pad te gaan.

Als je in de buurt bent van het stadion, zorg dan dat je uitkomt aan de noordzijde van het stadion. Zoals je al kon lezen bij de informatie over het omwisselen, is het uitvak noordelijk gelegen. Als je met eigen vervoer naar de wedstrijd komt, kun je parkeren op het achterste gedeelte van Parking North. Dat is om de hoek bij het bezoekersvak.

Is er verder nog iets goed om te weten? Nou, misschien dat er slechts beperkt ruimte is om vlaggen of spandoeken op te hangen. De benodigde stokjes mogen gewoon mee naar binnen – geen enkel probleem – maar aan de balustrade is dus niet veel ruimte.

En vergeet tenslotte niet dat Ajax nog een voorwaardelijke straf open heeft staan bij de Uefa, dus wees een beetje lief. Als er een incident plaatsvindt in het uitvak kan dit voor de Europese bond aanleiding zijn om Ajaxsupporters tijdens een volgende Europese uitwedstrijd te weren. Dat zou zonde zijn met een groepsfase in het verschiet...

Wij wensen de Cyprus-gangers onder de Ajacieden een goede reis, een mooi tripje en op naar de Champions League!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >