Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie omwisselen, training kijken en busvervoer Paok-uit

Begint het al een beetje te kriebelen? Er gaat voor Ajax spoedig een nieuw Europees avontuur van start en we zijn benieuwd waar het ons allemaal weer naartoe brengt. Een nieuwe halvefinaleplek? Laten we eerst maar eens zorgen dat er een groepsfase wordt gehaald, bijvoorbeeld door winst in het tweeluik met Paok Saloniki.

02 augustus 2019 - 16:40
infopaokcar
Turven jullie mee hoe vaak we deze dagen het woord 'heksenketel' horen? © Pro Shots

Ajax moet voor de derde keer in zo'n tien jaar tijd Paok als horde zien te omzeilen op weg naar iets moois. De vorige twee keer lukte dat heel aardig, maar garanties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Bovendien is het Paok eindelijk geluk om kampioen te worden...

Het is daarom van groot belang dat Ajax tijdens de heenwedstrijd, op Griekse bodem dit keer, ten volste wordt ondersteund door meereizende Ajacieden. En die meereizende Ajacieden moeten nu even opletten, want we hebben belangrijke informatie.

De informatie betreft het bekijken van de trainingen, het omwisselen van je wedstrijdkaartje en het afreizen naar het Toumbastadion om daadwerkelijk de wedstrijd te bekijken. We laten de boel op chronologische volgorde passeren, ook omdat dit voor jullie gewoon het gemakkelijkst is.

De training staat gepland voor maandag en begint om 19.30 uur. Let op: alle genoemde tijden zijn lokale tijden en men loopt in Griekenland een uurtje voor op Nederland! De training is openbaar en kan prima worden bezocht door Ajaxsupporters. Je kunt naar binnen via Gate 1. Dit klinkt redelijk standaard en dat is het ook, maar besef even dat er niet kan worden omgewisseld.

Het omwisselen gebeurt dinsdag – op de dag van de wedstrijd dus – vlakbij de welbekende Witte Toren in het centrum van Thessaloniki. De Griekse benaming voor deze plek is 'Leof Nikis'. Je kunt omwisselen tussen 16.00 en 16.45 uur op vertoon van jouw seizoenkaart of persoonlijke clubcard en daarna kun je op dezelfde locatie om 17.00 uur in de bus stappen voor vervoer richting stadion.

Het is verplicht om van dit busvervoer gebruik te maken. Deze regeling is tot stand gekomen om de veiligheid van meereizende Ajacieden beter te kunnen waarborgen. We weten van vorige keren dat er inderdaad wel eens een verhit ontvangstcomité kan staan te wachten en op deze manier kom je soepel en veilig binnen. Na het laatste fluitsignaal brengen diezelfde bussen je terug richting centrum.

Wat ook goed is om te weten: je kunt geen grote tassen of rugtassen mee naar binnen nemen en je tas in bewaring geven klinkt ook niet als een goed idee. Ajax roept verder op om geen uitingen te tonen van Paoks rivalen Aris Saloniki en Panathinaikos, want daar komt alleen maar gedoe van.

En gedoe kan Ajax nu net niet hebben, want er staat nog een voorwaardelijke straf open. Die voorwaardelijke straf geldt tot het einde van kalenderjaar 2019 en als het uitvak zich misdraagt, bestaat de kans dat er volgende keer geen supporters mee mogen naar een Europese uitwedstrijd...

We wensen de Ajacieden die naar Griekenland gaan een goede reis en tot daar!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >