Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar vindt niet dat hij Dolberg bij Ajax 'wegjaagt'

Wereldtopper-in-wording Kasper Dolberg kon wel wat bijles gebruiken van Klaas Jan Huntelaar. Dat was het idee waarmee 'The Hunter' terugkwam naar Ajax, maar wat blijkt? Huntelaar is veel waardevoller dan de Deen, die met zichzelf in de knel lijkt te zitten. Maar wegjagen? Kom op zeg...

18 augustus 2019 - 19:17
dolkjhweggejaagdcar
Het is alweer lang geleden dat Dolberg de voorkeur kreeg in de spits. © Pro Shots

We zitten rondom Ajax in de maffe situatie dat de nakende exit van Dolberg wordt toegeschreven aan Huntelaar. Hoe gek wil je het hebben? 'The Hunter' leek kort na zijn rugkeer bij Ajax iets van zijn trefzekerheid verloren, maar die tijd is geweest. Het team kan van de 36-jarige op aan. 

Huntelaar staat simpelweg altijd op de juiste plek, zijn afronding is dik voor elkaar en het elftal lijkt met hem gemakkelijker te voetballen. Ligt dat aan Huntelaar of aan Dolberg? “Of ik Kasper heb weggejaagd? Dat vind ik een beetje een aparte vraag,” merkt Huntelaar terecht op in gesprek met Fox Sports. “Ik wil altijd spelen, altijd minuten maken, dat is logisch, maar er wordt niemand weggejaagd...”

Gelukkig stelt de NOS leukere vragen aan Huntelaar en krijgen we een klein inkijkje hoe hij er toch in slaagt om ook in de herfst van zijn carrière zo fit, hongerig en scherp te blijven. “Eigenlijk voelt het niet anders om op mijn 36ste in de spits te staan,” reageert 'KJH'. “Ik doe gewoon mijn normale ding, ik focus op voetballen, goals maken en assist geven. Dat is het enige waar je mee bezig kunt zijn.”

En nee, natuurlijk is het niet meer zoals het vroeger was. Niet alles gaat meer vanzelf, Huntelaar moet slimmer zijn en zijn momenten kiezen, maar daar heeft hij het neusje voor dat je als spits ook moet hebben. “Het blijft zoals het was en natuurlijk merk je wel eens wat, maar het meeste is mentaal en je hoofd is sterker dan je lichaam, dus dat kun je uitschakelen.”

Huntelaar zegt eigenlijk precies de dingen die je ook van de 21-jarige Dolberg hoopt te horen en ook bij de Deen zo graag zou bespeuren, maar helaas. Het lijkt er niet op dat hij komend seizoen in de Johan Cruijff Arena valt te bewonderen. “Kasper is met een club in gesprek, daarom ontbrak hij tijdens VVV-uit,” aldus Erik ten Hag.

“Als het niet rond komt, is hij van harte welkom. Kasper is een goede voetballer en ik wil graag werken met goede voetballers, maar er moet ook perspectief zijn. Nog een seizoen voor Kasper in een reserverol zou heel slecht zijn. Hij hoeft niet weg, het ligt aan hemzelf. Als hij het laat zien en ervoor wil vechten, prima. Graag zelfs! Het is zijn keuze!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >