Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over VVV-Venlo - Ajax

Ajax vervolgt de competitie zaterdag in Venlo. De ploeg van Erik ten Hag trapt om 18.30 uur af tegen VVV en om de eerste driepunter in een uitwedstrijd te scoren, moet er worden gewonnen. Dat mag duidelijk zijn. Hier drie dingen die je moet weten over VVV-Venlo - Ajax.

17 augustus 2019 - 00:08
Copyright-ProShots-2407083
Ajax won vorig seizoen door een late treffer van Tadic (1-0). © Pro Shots

VVV roept Limburgse Ajacieden op om Ajaxshirt thuis te laten
Het is jullie vast wel eens opgevallen. Als Ajax in Venlo scoort, springt niet alleen het uitvak op, maar zien we ook supporters op de thuistribune juichen. Er wonen best veel Ajacieden in Limburg en als de club uit Amsterdam op bezoek komt in De Koel, nestelen ze zich vaak op de tribune van de thuisploeg.

Vorig seizoen zorgde dat voor een hilarisch moment. Een VVV-supporter was erg blij toen de Venlonaren op voorsprong kwamen en kon het niet laten om zijn Ajaxvrienden naast hem daarmee te pesten. De Ajacieden lachten uiteindelijk het hardst, want de goal werd afgekeurd en Ajax ging er via een late treffer van Dusan Tadic met de drie punten vandoor.

Eenzelfde soort situatie hoopt de thuisclub zaterdag te voorkomen. VVV roept Limburgse Ajaxsupporters namelijk op hun rood-witte shirt thuis te laten. “We willen één grote geel-zwarte kolkende massa krijgen, die met hartstocht en vol passie achter VVV-Venlo staat tijdens deze belangrijke wedstrijd,” schrijft de club op de eigen website.

Maaskant denkt zijn ploeg Ajax pijn kan doen
Ajax wordt gezien als de grote favoriet tegen VVV, maar de coach van de Venlonaren denkt desondanks dat zijn ploeg momenten gaat krijgen waarop het Ajax pijn kan doen. “Wij gaan uit van onze eigen kracht en zullen in onze normale formatie met drie aanvallers spelen,” vertelt Robert Maaskant aan De Limburger.

“Natuurlijk heb ik Ajax gezien tegen Paok, een tegenstander die het de Amsterdammers moeilijk heeft gemaakt. Wij zullen net als Paok momenten gaan krijgen waarop we Ajax pijn kunnen doen. Daar gaan we vanuit. Voor de rest wordt het simpelweg keihard werken,” sluit Maaskant af.

Ajax kan vertrouwen putten uit onderlinge resultaten
Als we kijken naar de onderlinge resultaten tussen Ajax en VVV-Venlo, komen we tot de conclusie dat de ploeg van Ten Hag niet heel veel heeft om voor te vrezen. De Limburgers hielden aan de laatste 21 competitiewedstrijden tegen Ajax slechts twee punten over. Er werd tegen de Amsterdammers twee keer gelijkgespeeld en negentien keer verloren.

VVV slaagde er in 2011 voor het laatst in om een punt te pakken tegen Ajax. Het werd toen 2-2. De thuisploeg kreeg het niet voor elkaar om een 2-0 voorsprong vast te houden en greep door doelpunten van Miralem Sulejmani en Kolbeinn Sigthórsson naast een driepunter.

VVV heeft sowieso moeite om te scoren tegen Ajax. De Amsterdammers wisten in de laatste twaalf ontmoetingen liefst tien keer de nul te houden. Ajax kan daarentegen vertrouwen putten uit betere cijfers. In deze twaalf duels scoorden de Ajacieden 36 keer. Dit alles terwijl de Ajacieden meestal onder hun normale niveau acteren...

VVV-Venlo en Ajax trappen om 18.30 uur af in De Koel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >