Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Sparta – Ajax

De tenues van Oranje worden langzamerhand weer uit de kast gehaald, maar voordat de Ajacieden uitvliegen voor interlandverplichtingen, gaan ze nog op bezoek bij Sparta. Een potje voetbal op Het Kasteel is altijd leuk, al helemaal als er ook nog eens drie punten op het spel staan. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Sparta – Ajax.

31 augustus 2019 - 11:45

Sparta uitstekend begonnen aan seizoen
Sparta promoveerde vorig seizoen na een jaar afwezigheid weer naar de eredivisie. Als we naar de resultaten van de Rotterdammers kijken, kunnen we concluderen dat ze niet van plan zijn om binnen een jaar weer te degraderen. De Spartanen zijn met twee gelijke spelen en twee overwinningen echt uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen en staan zelfs boven Ajax op ranglijst.

Sterker nog, als de club van Rotterdam in de vorige speelronde de volle buit had gepakt tegen PEC, stond het nu bovenaan de ranglijst. Joël Piroe kreeg in Zwolle de uitgelegen mogelijkheid om Sparta naar de eerste plek te schieten, maar zijn inzet spatte uiteen op de kruising. Het had dus echt niet veel gescheeld of de ploeg van Henk Fraser was koploper geweest. De Ajacieden zijn dus gewaarschuwd…

Ten Hag op zijn hoede voor Sparta
Ook Erik ten Hag zag hoe Sparta de eerste weken van het nieuwe eredivisieseizoen prima doorkwam. De oefenmeester is op zijn hoede voor de Rotterdammers en van onderschatting is dan ook geen enkele sprake. “Sparta doet het heel erg goed. Het is een leuke ploeg met heel veel enthousiasme, gebaseerd op een goed plan,” aldus Ten Hag tegenover AjaxTV.

De trainer spreekt van een ongelofelijke drive bij de tegenstander en geeft aan dat Sparta regelmatig op het randje speelt. “Daar zullen wij goed mee om moeten gaan. We hebben echt een uitdaging aanstaande zondag. We sluiten tegen Sparta het eerste blok van het seizoen af en dat moeten we op een goede manier doen. Daarvoor halen we alles uit de kast,” sluit Ten Hag af.

Sparta of Jong PSV?
Sparta begint dit seizoen langzamerhand een beetje op Jong PSV te lijken. Piroe kwam deze zomer op huurbasis over van de Eindhovenaren en wordt in Rotterdam herenigd met een hoop ex-teamgenoten. Dirk Abels en Dante Rigo maakten al eerder de overstap van Jong PSV naar Sparta en ook Mohamed Rayhi, Laros Duarte en Lassana Faye hebben een verleden in Eindhoven.

Met liefst zes oud PSV-spelers en meer dan dertig Brabantse opleidingsjaren in de selectie, kunnen we wel stellen dat Sparta dit seizoen een beetje op Jong PSV lijkt. Dat is best opvallend als je bedenkt dat juist de jeugdopleiding van Ajax een samenwerking heeft met die van de Rotterdammers. Ajax heeft echter ook aangegeven geen spelers meer uit te lenen aan clubs die op kunstgras voetballen. Hoe dan ook, we zijn benieuwd wat de Ajacieden laten zien tegen de spelerscombinatie van Sparta en Jong PSV!

Sparta en Ajax trappen zondagmiddag om 14.30 uur af op Het Kasteel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >