Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Paok Saloniki

We leven toe naar de return tussen Ajax en Paok Saloniki. Het is stiekem een tikje spannender dan je zou verwachten. We zijn de knockout-fase gewend en dit is pas de voorronde, maar dat betekent ook: het moet wel gebeuren! Ajax begint met 2-2 aan de goede kant van de score. En het is hoog tijd om voor de aftrap nog drie belangrijke dingen in je oren te knopen!

13 augustus 2019 - 16:11
driedingenajapaocar
Ajax nam een goed resultaat mee en moet het nu afmaken. © Pro Shots

Paok won nog nooit van Ajax...
Laten we beginnen met een opbeurend feitje. Het is Paok Saloniki tijdens vijf eerdere ontmoetingen niet gelukt om te winnen van Ajax. Resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst, dat willen we graag benadrukken, maar liever zo dan andersom. Al moeten we de reeks van Ajax ook niet te ver naar boven afronden, want van die vijf eerdere ontmoetingen eindigden er vier in een gelijkspel.

Die ene andere ontmoeting werd gewonnen dankzij Davy Klaassen. Hij scoorde twee keer en trok zo de belangrijke 1-2 over de streep. Dat gebeurde overigens in het Toumbastadion, de thuishaven van Paok dus. De twee eerdere ontmoetingen voor de ogen van het Ajaxpubliek eindigden beide in 1-1. Moraal van het verhaal: Ajax heeft het nooit gemakkelijk tegen Paok, maar het kwam tot altijd goed. Net aan weliswaar, maar toch!

Geen vol uitvak
“Bespaar jezelf volgende keer de moeite van het loten en koppel ons maar gewoon direct aan Ajax,” zo twitterde Paok kort na de loting aan het adres van de Uefa. We hebben het ietwat korter door de bocht opgeschreven, maar de strekking van het verhaal kan maar beter duidelijk zijn. Voor de derde keer in tien jaar Ajax - Paok... dan komt de sleur er een beetje in. Zo denkt het uitvak van Paok er blijkbaar ook over, want dat zal niet uitverkocht zijn.

Het schijnt dat de verkoop zo'n beetje tot en met de aftrap loopt, maar meer dan 2100 Grieken zijn er niet aanwezig in de Johan Cruijff Arena. Een stapeltje teruggegeven kaartjes is in de herkansing zelfs alweer verkocht aan Ajacieden. Stiekem is het jammer dat het uitvak niet vol zit, al is het maar omdat een vol uitvak er vaak voor zorgt dat de sfeer op de thuistribunes ook beter en beter wordt.

We zijn overigens benieuwd of Grieks dan wel Duits de voertaal blijkt in het uitvak, want vorige keren maakten veel Paok-supporters de oversteek naar Amsterdam vanuit ons buurland.

VAR ook niet van de partij
Een wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League is nog zo ver verwijderd van het hoofdtoernooi dat de Uefa niet al te veel hooi op zijn vork neemt. De Johan Cruijff Arena is niet netjes aangekleed, er wordt niet gewapperd met de grote vlag en de traditionele hymne klinkt evenmin... Ook de VAR is afwezig.

De VAR beleefde begin dit kalenderjaar zijn introductie in de Champions League en meteen was Ajax betrokken bij enkele discutabele momenten. Zo werd tijdens Ajax - Real Madrid een treffer van Nico Tagliafico afgekeurd omdat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan, maar in de return brachten zelfs tv-beelden geen uitsluitsel.

Er kon niet worden vastgesteld of Noussair Mazraoui de bal binnen wist te houden en bij gebrek aan bewijs mocht het doelpunt van Tadic, die weergaloze 0-3, blijven staan. Tijdens Ajax - Paok zijn we aangewezen op de visuele waarnemingen van Craig Pawson en zijn helpers.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >