Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax bij loting play-offs CL/EL

De heenwedstrijd tegen Paok Saloniki moet nog worden gespeeld, maar de Uefa heeft haast tijdens de drukke zomer en lange voorronde. Er wordt maandag al geloot voor de play-offs. Er zijn voor Ajax twee rijtjes met mogelijke tegenstanders, omdat er een ticket voor de Champions League of Europa League op het spel staat.

04 augustus 2019 - 23:22
mogelijkelclcar
Het voelt een beetje gek om nu al voor twee scenario's te loten. © De Brouwer

Het voelt een beetje gek om al door te loten zonder te weten waar je aan toe bent, maar het is niet anders. Als speeldata mag je 20/21/22 en 26/27/28 augustus noteren. Er is maandag rond lunchtijd sowieso sprake van een serieuze loting, want de inhoud van de balletjes bepaalt of Ajax eerst thuis of uit speelt. Zodra de loting echt aanstaande is, delen we via Twitter een linkje naar een stream.

Laten we beginnen met de mogelijke tegenstanders in de play-offs om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Er is nog veel onduidelijk, maar je kunt een ruwe schets maken. Op basis van de beschermde status – verdiend dankzij goede resultaten in de laatste vijf seizoenen – ontloopt Ajax ploegen als Celtic, FC Kopenhagen en Dinamo Zagreb en hun tegenstanders door de koppeling van coëfficiënten.

En, goed om te weten, als het Ajax lukt om Paok uit te schakelen, komt het bij verlies van de play-offs om een CL-ticket sowieso in de groepsfase van de Europa League terecht.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders na winst op Paok:

 • Apoel Nicosia / FK Qarabag
 • NK Maribor / Rosenborg BK
 • Slavia Praag
 • Young Boys

Als het Ajax niet lukt om zich voor de derde keer op rij te ontdoen van Paok, wordt het verhaal heel anders. Niet alleen is het spelen van Champions League dan een utopie, ook moet de ploeg van Erik ten Hag zich dan nog zien te plaatsen voor de Europa League. Beide voorronden verliezen net als twee zomers geleden en je zit thuis, zonder Europees voetbal...

De route richting Europa League is ook vrij bijzonder, omdat je speelt tegen een andere afvaller uit de voorronde van de Champions League... Huh?! Ja, wij staan er ook best van te kijken, maar het hele systeem zit blijkbaar zo ingewikkeld in elkaar dat de Uefa niet anders kan.

De Uefa heeft alvast een soort eerste schifting gemaakt door de boel in tweeën te verdelen. Er zijn dus bepaalde ploegen die Ajax sowieso niet kan treffen, maar laten we ons focussen op wat er wel mogelijk is.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders na verlies tegen Paok:

 • FK Astana / Valletta FC
 • FK Sarajevo / Bate Borisov
 • Ludogorets / The New Saints
 • Slovan Bratislava / Dundalk FC
 • Sutjeska Niksic / Linfield FC

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

 • Voorrang bij kaartverkoop

 • Tijdens evenementen dichtbij spelers

 • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >