Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil winnen en dat wordt voor eigen publiek ook wel tijd

Achterover leunen past niet bij Ajax. Dat is de rode draad van de voorbeschouwing van Daley Blind en Erik ten Hag op het tweede treffen met Paok Saloniki. De Ajacieden staan na de 2-2 al aan de goede kant van de score, maar trappen af met de wil om te winnen. Dat wordt ook wel tijd.

12 augustus 2019 - 16:20
thuiswinnencar
Overal juichende Ajacieden, zo zien we het graag! © Pro Shots

Het Europese avontuur van vorig seizoen was fantastisch, maar kreeg vooral gestalte buiten de Johan Cruijff Arena. De laatste vier Europese avondjes leverden twee gelijke spelen en twee nederlagen op. De laatste verliespartij kon niet meer worden weggepoetst...

Ook nu is een nederlaag fataal. En dan kun je om te beginnen wel aan de goede kant van de score staan, het gaat er vooral om dat je na het laatste fluitsignaal kunt juichen. “Willen winnen past het beste bij ons en we gaan er ook alles aan doen om Paok te verslaan,” aldus Blind.

“Wij wachten niet graag af en gaan dinsdag proberen om weer het initiatief te nemen,” vervolgt de multifunctionele Blind, die dit seizoen afwisselend als middenvelder en verdediger opereert. Zoals zo vaak is het in de openingsfase van het seizoen zoeken naar de juiste afstemming.” 

“We waren vorig jaar ook zoekende en het is zaak om weer automatismen in te slijpen. Je ziet soms alweer een glimp van wat voor moois er kan ontstaan,” vervolgt Blind. Als we dinsdag iets van die glimpen terugzien, mogen we hopen dat Ajax nog steeds aan de goede kant van de score staat.

Het zou na vier thuisduels zonder zege leuk zijn om te kunnen juichen samen met volle tribunes. “Nee, dit baart me geen zorgen,” reageert Ten Hag nadat hij op de hoogte werd gebracht van de statistieken. “We hebben tegen Real Madrid en Juventus twee fantastische wedstrijden gespeeld en uit was het resultaat beter, maar of we ook beter speelden? Die mening deel ik niet helemaal.”

Het heeft er veel van weg dat Ten Hag dit alles afdoet als scorebordjournalistiek. En dat is prima. Wij doen dinsdag niets liever, maar dan het liefst wel met kwalificatie voor de play-offs op zak.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >