Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen begint ondanks rode kaart met winst

Het is Ajax Vrouwen gelukt om de eredivisie af te trappen met 1-2-winst op VV Alkmaar. Dit klinkt minder bijzonder dan het wellicht was, want de driepunter moest door een tiental over de streep worden getrokken. Het betekende winst voor debuterend trainer Danny Schenkel.

26 augustus 2019 - 11:12
vrouwenwinnencar
Van Lunteren was bij haar rentree direct trefzeker. © Ajax Images

De nieuwe trainer moet ervoor zorgen dat de schaal terugkeert naar Amsterdam, want na twee titels op rij legde vorig seizoen FC Twente beslag op het kampioenschap. En dat kan eigenlijk niet, als je bedenkt dat de voorwaarden voor succes op De Toekomst een stuk beter zijn ingekleurd.

De eerste overwinning is alvast een feit. Die winst kwam tot stand dankzij kopballen van Desiree van Lunteren en Lucie Vonkova. Ajax Vrouwen kreeg ondanks een tussentijdse gelijkmaker meer dan genoeg kansen op extra doelpunten en moest het bijna bezuren dat die werden gemist.

Alkmaar deelde al een keer een speldenprikje uit in de vorm van een gelijkmaker en ging tegen het einde van de wedstrijd op zoek naar een tweede treffer. Die 'zoektocht' werd iets eenvoudiger gemaakt door Linda Bakker, die met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

Het kwam dus aan op overleven, strijden en de tijd zo risicoloos mogelijk volmaken, anders kon het nog wel eens fout aflopen. Gelukkig bleef Ajax Vrouwen overeind en kon er worden gesproken van een goede start van het seizoen. Ajax Vrouwen gaat daardoor gelijk op met titelrivalen FC Twente (4-0) en PSV (4-1), die beide ruim wonnen.

De eredivisie voor vrouwen bestaat komend seizoen trouwens uit acht ploegen, waardoor een vrije ronde voor een van de deelnemers tot het verleden behoort. De titelrace wordt eens te meer beslist tijdens een play-offs.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >