Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt vanavond vierhonderdste Europese wedstrijd

De dag van een Europese wedstrijd kan nooit snel genoeg gaan, maar vaak kijk je op je klok en denk je: “Pfff, duurt lang!” Om de tijd te doden richting de aftrap, knutselde Ajax een fijn filmpje in elkaar. Om in de juiste stemming te komen.

28 augustus 2019 - 13:36
dani-1200
Deze wonderschone treffer van Dani komt ook voorbij in de video. © Ajax Images

Het fraaie filmpje is niet zomaar gemaakt. De thuiswedstrijd tegen Apoel Nicosia is Europese wedstrijd nummer vierhonderd die Ajax speelt. Genoeg reden voor de club een video te delen waarin historische beelden en treffers aan ons voorbij schieten.

We zien veel moois voorbij komen: het puntertje van Kluivert tegen AC Milan, het brutale hooghouden van Gerrie Mühren tegen Real Madrid, de streep van Dani tegen Atletico Madrid en natuurlijk veel beelden van afgelopen sprookjesseizoen.

Na het zien van de heerlijke beelden heb je zeker weten nog meer zin in vanavond. Dus doe jezelf een plezier en je bent weer 2 minuten en 34 seconden dichter richting de aftrap.

De balans van Ajax in Europa is als volgt: Ajax won 194 keer, kwam 89 maal tot een gelijkspel en stapte 116 keer als verliezer van het veld.

Die cijfers tellen vanavond echter niet. Ajax moet gewoon winnen van Apoel en dan is de ploeg zeker van een nieuw rondje groepsfase Champions League.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >