Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax dreigt 'Deenloos' te worden bij transfer van Dolberg

Als je er even over nadenkt, staat er best iets bijzonders te gebeuren. Kasper Dolberg is druk doende om een transfer af te ronden en zodra dit is gebeurd, blijft Ajax 'Deenloos' achter. Het is best lang geleden dat er geen enkele Deen deel uitmaakte van het eerste elftal.

19 augustus 2019 - 10:10
deenloosajaxcar
Maar liefst zes Denen veroverden in 2013 de schaal. © Ajax Images

Het laatste moment waarop Ajax zogezegd 'Deenloos' voetbalde, was in de tweede helft van seizoen 2008/2009. Dat is alweer dik tien jaar geleden! Dennis Rommedahl werd in de winterstop verhuurd aan NEC en keerde pas in de zomer terug, waarna Christian Eriksen zich halverwege het seizoen ook bij de selectie voegde.

Er was vervolgens sprake van een heuse Deense invasie en in aanloop naar seizoen 2012/2013 kon het al helemaal niet op. Lucas Andersen, Nicolai Boilesen, Eriksen, Viktor Fischer, Christian Poulsen en Lasse Schöne stonden toen alle zes tegelijkertijd bij Ajax onder contract.

De meeste Denen hebben als gemene deler dat ze fantastisch aan hun tijd bij Ajax begonnen, maar alleen Eriksen stootte door naar de Europese top en alleen Schöne maakte het proces door van een wijn die naarmate de jaren verstrijken, steeds beter gaat smaken.

De vrijetrappenspecialist vertrok recent naar Genoa en het is nog altijd raar om Lasse de bal niet te zien neerleggen als Ajax zich klaarmaakt voor een spelhervatting. En nu staat ook Dolberg op het punt zijn vleugels uit te slaan. OGC Nice heeft minstens 20 miljoen euro voor hem over.

Als Dolberg vertrekt - en wordt verlost van een uitzichtsloze situatie - blijft slechts diezelfde Poulsen over op het trainingsveld, maar hij is inmiddels uitgegroeid tot de rechterhand van Erik ten Hag en niet langer de meedogenloze middenvelder die zijn medespelers wat mentaliteit bijbracht.

De Deense hoop wordt vanaf nu gevestigd op Victor Jensen, maar de negentienjarige middenvelder is er ook deze zomer niet in geslaagd om zich in de kijker te spelen. Jensen komt in actie op De Toekomst, namens Jong Ajax. Maar wie weet!

Het is niet geheel toevallig dat de Deense invloeden zijn teruggebracht, omdat Ajax steeds actiever werd op de Zuid-Amerikaanse markt. Er staan nu liefst drie Argentijnen onder contract: Lisandro Magallán, Lisandro Martínez en Nico Tagliafico.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >