Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax na Paok tegen Apoel/Qarabag of Slovan Bratislava/Dundalk

Als het Ajax lukt om te winnen van Paok Saloniki wacht daarna een dubbele ontmoeting met Apoel Nicosia of FK Qarabag. Dit is de uitkomst van de loting voor de play-offs van de Champions League. Wordt er verloren? Dan moeten de Ajacieden Slovan Bratislava of Dundalk FC verslaan om Europa League te mogen spelen.

05 augustus 2019 - 12:23
ajaxlotingplayoffscar
Hopelijk valt er over een paar weken te juichen voor een groepsfase! © Pro Shots

Vreemd genoeg werd de loting voor de play-offs al gehouden terwijl Ajax nog onderweg was naar Griekenland, het weet dus al wat het vervolg van de route richting het hoofdtoernooi in petto heeft. Laat duidelijk zijn: eerst moet Paok verslagen worden. Maar daarna Apoel of Qarabag klinkt als te doen.

Het is in ieder geval een betere loting dan gekoppeld worden aan de Griekse kampioen. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat Paok als eerste horde dient te worden genomen. Enkele op papier lastigere tegenstanders worden echter ontlopen, al is Cyprus of Azerbeidzjan weer lastiger te bereizen.

Als speeldatum dien je rekening te houden met 20/21 en 27/28 augustus. Ajax speelt net als in deze voorronde eerst een uitwedstrijd, waarna de klus hopelijk in Amsterdam kan worden geklaard. Maar dat is voorlopig allemaal nog toekomstmuziek, ook al is het sneller eind augustus dan je denkt. Bij verlies in de play-offs is Ajax nog altijd verzekerd van Europa League.

Er is ook een scenario denkbaar waarbij Ajax verliest van Paok. In dat geval moet de ploeg van Erik ten Hag aan de bak om zichzelf te verzekeren van Europees voetbal. Het stroomt dan namelijk in bij de play-offs voor een plekje in de Europa League.

Ook daarvoor is geloot en ook dan begint Ajax eerst met een uitwedstrijd. De Ajacieden komen in dat geval tegenover Slovan Bratislava of Dundalk FC te staan. De ene ploeg werd kampioen van Slowakije, de andere van Ierland. Gek genoeg moet je dus een kampioen verslaan om Europa League te mogen spelen.

De speeldata worden in dit slechte geval 22 en 29 augustus. Dan wordt het dus weer op donderdag voetballen en dan moet je dit tweeluik winnen, anders zit je thuis zonder Europees voetbal...

Meer informatie over de kaartverkoop volgt te zijner tijd omdat eerst het resultaat van het tweeluik met Paok duidelijk moet zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >