Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech clubkritisch als altijd en verkoopt nee aan Sevilla

Wat gaat Hakim Ziyech deze zomer doen? Blijft hij Ajax trouw of komt de gewenste club die de vastgestelde transfersom van 30 miljoen euro voor de 26-jarige Ajacied op tafel legt...?

01 juli 2019 - 13:34
ziyech-12003
Ziyech wil heus een stap maken, maar is kritisch op welke stap dat moet zijn. © De Brouwer

Erik ten Hag wist het vrijdag ook allemaal niet. Ja, Ziyech kan zomaar vertrokken zijn, maar de trainer houdt ook rekening met een langer verblijf van de Ajacied van het Jaar. Dat bleek vorig seizoen ook al. Toen hield iedereen rekening met een transfer, maar we weten inmiddels allemaal hoe dat afliep. “Ik weet het niet en jullie ook niet,” stelde de trainer.

Ziyech is uitermate clubkritisch en verlaat zijn inmiddels vertrouwde omgeving niet zomaar. Ooit kon hij als speler van sc Heerenveen naar Feyenoord, maar koos voor zijn ontwikkeling bij FC Twente. Ziyech kiest zijn eigen pad en laat zich in die zin niks vertellen. 

Zo was de Spaanse nummer zes Sevilla bereid om de benodigde 30 miljoen euro op tafel te leggen, maar Ziyech bedankte vriendelijk voor die eer. De spelmaker die actief is op de Afrika Cup vindt dat er een club van groter kaliber moet komen, wil hij Ajax inruilen.

“Met alle respect voor die clubs, maar dat zijn niet de clubs waar ik mijn positie bij Ajax voor inlever,” zo tekende huidig AD-verslaggever Freek Jansen vorig jaar al op uit de mond van Ziyech, toen Sevilla ook al aan de poort rammelde. “Voor mij staat continu één aspect centraal: ik moet er sportief echt op vooruit gaan. Als het een soortgelijke club als Ajax is, dan hoeft het van mij niet.”

Het is bijna niet voor te stellen dat er geen club is die het gevraagde pak geld voor Ziyech wil overmaken richting de bankrekening van Ajax. Of nou ja, die clubs zijn er wel, maar Ziyech moet er zelf ook enthousiast van worden. Dat is eigenlijk meer de uitdaging voor geïnteresseerde clubs. Ook een club als AS Roma weet dat het geen poging meer hoeft te wagen.

Zolang Ziyech blijft en ook David Neres nog niet met een bordje ‘verkocht’ om zijn nek loopt, kan Steven Bergwijn vermoedelijk plaatsnemen in de wachtkamer. De PSV’er bereidt zich in Eindhoven voor op een nieuw seizoen, maar het is nog maar de vraag of hij PSV trouw blijft.

Ook als Ajax niet in actie komt, is de kans groot dat de 21-jarige Bergwijn een overstap maakt naar een nieuwe buitenlandse werkgever.

En Ziyech? Die zien we maandagavond met Noussair Mazraoui in actie namens Marokko. Om 18.00 uur is Zuid-Afrika de tegenstander in groep D van de Afrika Cup. Deze wedstrijd wordt live in beeld gebracht door Fox Sports.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >