Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vroegere Europese Ajaxtegenstander Dnjepr bestaat niet meer...

Weet jij nog precies hoe je Dnjepr Dnjepropetrovsk moet spellen? Dan kun je dat op slag vergeten. Het is te hopen dat Ajax er vijf jaar na het spelen van de finale van de Europa League een stukkie beter voor staat dan de Oekraïners, want de club wordt opgeheven. Dus dat kan bijna niet anders.

03 juli 2019 - 13:09
dnjeprfaillietcar
Dnjepr moet weer van voor af aan beginnen... © Pro Shots

Ajax nam het tijdens seizoen 2014/2015 op tegen Dnjepr en als Thulani Serero en Joël Veltman grote kansen hadden benut, was het tweeluik misschien wel een stuk succesvoller verlopen. Maar nu werden de Ajacieden tijdens de return, ondanks een 2-1-zege, in eigen huis, na verlenging uitgeschakeld.

Het leek toen niet op te kunnen voor Dnjepr, dat verder en verder doorstootte totdat het in de finale van de Europa League werd gedwarsboomd door Sevilla, maar het is nu toch echt klaar. Als gevolg van geldproblemen heeft de club zich niet meer ingeschreven voor het nieuwe seizoen.

Dnjepr was al twee keer op rij gedegradeerd en speelde vorig seizoen in een competitie bestaande uit amateurclubs. De glans was er dus al een tijdje vanaf. Wie weet dat er in de tussentijd al wat voorbereidingen zijn getroffen voor een doorstart, want zo kun je 'Dnipro-1' prima omschrijven.

'Dnipro-1' verwelkomde de afgelopen tijd veel spelers en jeugdteams van Dnjepr, terwijl het ook een vrij bekende eigenaar heeft: namelijk de man die het 'echte' Dnjepr onder zijn hoede had. Een plekje op het hoogste niveau is al geregeld. De situatie lijkt in die zin een beetje op Steaua Boekarest, dat tegenwoordig doorgaat als FCSB.

We hebben gelijk maar even gecheckt of FK Jablonec nog wel bestaat en dat blijkt inderdaad het geval. Jablonec eindigde vorig seizoen op een keurige vierde plaats in de Tsjechische competitie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >