Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Verbouwing ruimtes achter hoofdtribune klaar in winterstop

Een deel van de hoofdtribune van de Johan Cruijff Arena staat ook tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal nog volop in de steigers. Hoe lang duurt de volledige verbouwing precies en wat zien we ervan? We vroegen het na.

23 juli 2019 - 15:10
verbouwing-arena-1200
Er is een verbouwing gaande aan de westkant van het stadion. © Ajax Life

Eerder schreven we al dat de ruimte in het midden van de hoofdtribune – zeg maar de halfronde boog ter hoogte van de middenlijn – in de steigers staat en dat de commandokamer verhuist naar een kleinere ruimte aan de oostzijde van het stadion. De huidige verbouwing is voorlopig ook tijdens wedstrijden zichtbaar.

Zo staat de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal tegen PSV voor zaterdag op het programma en vanaf je stadionstoeltje zal het je opvallen dat er dingen gaande zijn aan de westzijde van het stadion.

Een deel van de tijdelijk weggehaalde stoeltjes wordt voor zaterdagavond weer teruggeplaatst, maar dat neemt niet weg dat het voor toeschouwers duidelijk zichtbaar is dat er wordt gewerkt aan verbeteringen in het stadion. Heel veel zichtbaar is er niet, omdat de ruimtes waar wordt gewerkt zijn afgedicht met houten schotten.

Door de commandokamer van de hoofdtribune te verwijderen, is ruimte ontstaan voor nieuwe ontwikkelingen. Zo worden er ongeveer zestig extra plekken op de hoofdtribune gecreëerd. Rond september is het aanzicht van de hoofdtribune klaar en zijn er zestig extra zitplaatsen gerealiseerd. Zodra er artist impressions beschikbaar zijn van het nieuwe aanzicht van de hoofdtribune, delen we die graag met jullie.

De genoemde zestig plekken (vooral zakelijk segment) krijgen een eigen lounge. Zowel de lounge als de zestig plaatsen worden naar verwachting dit najaar in gebruik genomen. Dit neemt niet weg dat daarna nog genoeg wordt vertimmerd aan de westkant van het stadion. Dit alles heeft te maken het EK 2020.

De Johan Cruijff Arena is immers één van de speelstadions en diverse ontvangstzalen worden verbouwd, verbeterd en aangepast. De volledige bouwoperatie wordt volgens de laatste berichten in de winterstop afgerond.

We vroegen onze contacten binnen het stadion ook gelijk hoe het zit met de plannen voor de verdere verbouwing van de Arena. De oostzijde ging eerder al ‘van hol naar bol’, waarbij de omlopen op de eerste en tweede ring flink werden verbreed. De plannen om die situatie door te voeren naar het hele stadion zijn nog altijd springlevend, maar deze worden over het EK 2020 getild. 

Volgens een woordvoerster van het stadion vraagt dit grootschalige project meer tijd en is ervoor gekozen om voor nu vooral de ontvangstruimtes aan de westzijde te optimaliseren. De verbreding van de omlopen aan de oostkant kan op veel positieve reacties rekenen, maar het overige deel van de stadionbezoekers moet dus nog even geduld hebben.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >