Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic snapt verbazing over contract niet: 'Ajax hoort bij beste clubs'

De transferzomer loopt voor Ajax tot dusver verrassend positief. De stemming kan morgen zomaar omslaan. Maar maandag ging er plotseling een digitale juichgolf over het wereldwijde web omdat Dusan Tadic zich nog veel langer aan de club verbond. De Serviër snapt de verbazing niet.

09 juli 2019 - 09:06
tadicreactiecar
Tadic blijft nog lange tijd juichen in het shirt van Ajax. © Pro Shots

Tadic kende zo'n fantastisch seizoen – ook al pakte hij geen enkele persoonlijke onderscheiding – dat ergens in je achterhoofd een stemmetje klonk dat hij ook zomaar na één jaar weer zou kunnen vertrekken, maar niets daarvan. De aanvaller verlengde zijn contract, als speler, tot de zomer van 2023.

“Verbazing? Niemand hoeft verbaasd te zijn, want Ajax behoort tot de beste clubs van Europa. Dat roep ik altijd al. En het is fijn om onderdeel te zijn van dit elftal, dan is deze stap juist normaal,” zo deelt Tadic met het clubkanaal van Ajax.

“Dit was een mooie dag voor mij en hopelijk ook voor de supporters. We hebben een geweldig jaar gehad, maar ik ben al gelukkig vanaf het moment dat ik binnen stapte bij deze speciale club. Als je het mij vraagt, is alles hier top. Ik heb een goede band met de staf, met de spelers, met iedereen.”

Tadic blijft tot 2023 als speler aan Ajax verbonden om daarna het vizier te richten op een carrière als trainer. Ook dat gebeurt in Amsterdam. Het is de bedoeling dat de Serviër na 2023 de overstap maakt richting De Toekomst om het trainersvak te leren.

“Het is geweldig als een club je zo'n contract aanbiedt en een motivatie voor mij om nog meer te laten zien. Het geeft mij verantwoordelijkheid en daar hou ik van. Ik wil nog meer doen voor dit team,” vervolgt Tadic. “En op een dag lijkt er geen betere plek dan Ajax om mijn trainersloopbaan te starten.”

“Ik hou van de filosofie van Ajax en de manier waarop er bij deze club wordt gedacht. Dat was voor mij ook al een reden om vorig jaar naar Amsterdam te komen. Ik sta volledig achter de manier van spelen, want die staat gelijk aan hoe ik over voetbal denk. Als ik over een paar jaar trainer word, hoop ik dat mijn elftal net zo voetbalt als Ajax.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >