Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rugnummers Ajacieden voor seizoen 2019/2020 zoals tot dusver bekend

Rondom de start van een nieuw seizoen moet altijd de administratie worden bijgewerkt. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de rugnummers, want zoals altijd vinden er in de zomer enkele wijzigingen plaats. De meest in het oog springende verandering is de promotie van Perr Schuurs naar nummer 2.

28 juli 2019 - 11:53
rugnummersnieuwjaarcar
De lijst met rugnummers is altijd een dingetje bij een nieuw seizoen. © Pro Shots

Op basis van de presentaties van nieuwelingen konden we al wat rugnummers invullen en uitdelen. Zo neemt Edson Álvarez nummer 4 over van Matthijs de Ligt, terwijl Quincy Promes 11 op zijn rug draagt. We weten sinds de strijd om de Johan Cruijffschaal ook dat Lisandro Martínez 'opvolger' wordt van Frenkie de Jong en nummer 21 krijgt.

De lijst met rugnummers is door Ajax nog niet officieel gepubliceerd, maar we hebben rond het duel om de Johan Cruijffschaal even navraag gedaan en het is niet meer de verwachting dat er veel gaat veranderen. Transfer moet je natuurlijk nooit uitsluiten, maar we zien Schuurs volgende week echt niet weer met zijn oude nummer 27 rondlopen en Noussair Mazraoui ineens wel met 2...

We lichten er nog wat opvallende dingen uit: omdat Andre Onana zich goed voelt bij nummer 24 blijft rugnummer 1 vacant. Toen dacht Bruno Varela: doe mij die maar! En Varela heeft natuurlijk gelijk. Ergens wel mooi: de Portugees keepte nog geen minuut voor de club, maar won sinds zijn komst wel drie prijzen en heeft het ultieme nummer voor een keeper beet.

Een ander dingetje is dat Razvan Marin de drager blijkt van nummer 18. Dat is op zich niet direct heel spannend, maar het wordt al een tikje specialer als je bedenkt dat dit nummer eigendom was van Hassane Bandé. Als gevolg van een beenbreuk en complicaties tijdens zijn herstel speelde Bandé nog altijd geen minuut...

Even opgelet als je op het punt staat om een nieuw Ajaxshirt te kopen. Zoals je kunt zien, is de lijst met nieuwe rugnummers nog niet doorgevoerd in de Ajax Fanshop. Online in ieder geval. Als je nu kiest voor Schuurs, krijg je dus nummer 27 en dat klopt dus niet.

Ter afsluiting: we verwachten dat David Neres gewoon nummer 7 houdt, als hij blijft, en Nico Tagliafico blijft vast met 31 spelen. Maar dit moet dus nog bevestigd worden.

Dit is de lijst met rugnummers zoals tot dusver bekend:
1. Bruno Varela
2. Perr Schuurs
3. Joël Veltman
4. Edson Álvarez
5. Kik Pierie
6. Donny van de Beek
8. Carel Eiting
9. Klaas Jan Huntelaar
10. Dusan Tadic
11. Quincy Promes
12. Noussair Mazraoui
16. Lisandro Magallán
17. Daley Blind
18. Razvan Marin
20. Lasse Schöne
21. Lisandro Martínez
22. Hakim Ziyech
24. Andre Onana
25. Kasper Dolberg
26. Jurgen Ekkelenkamp
27. Noa Lang
28. Sergiño Dest
30. Dani de Wit
33. Dominik Kotarski

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >