Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reserves Ajax spelen OFI Kreta op een hoopje en winnen met grote cijfers

Ajax werkte maandag een oefenduel af met OFI Kreta in Epe. Op een volgepakt sportpark ‘de Wachtelenberg’, het onderkomen van SV Epe, waren de beoogde reserves van Erik ten Hag met liefst 6-2 te sterk voor de Griekse opponent.

22 juli 2019 - 15:52
kreta-1200
De Wit stond weer eens op de goede plek. © Ajax Images

De wedstrijd in Gelderland begon om 14.00 uur en aan de aftrap stonden spelers van wie je zo zoetjesaan kunt verwachten dat ze niet in de basis starten in de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal tegen PSV. De spelers die daar eerder voor in aanmerking komen zien we om 19.00 uur aan het werk, als de ‘grote namen’ de confrontatie aangaan met Panathinaikos in het Olympisch Stadion.

Als die conclusie juist is, dan is dat vervelend nieuws voor spelers als Lasse Schöne, Klaas Jan Huntelaar en Lisandro Magallán. Zij stonden tegen OFI Kreta aan de aftrap in een ploeg met talenten als Noa Lang, Jurriën Timber, Jurgen Ekkelenkamp en Sven Botman. Ook Zakaria Labyad speelde, maar voor hem geldt zeker dat het verhaal Ajax steeds moeizamer wordt.

Al zal Erik ten Hag bovenstaande redenering niet kunnen waarderen en wederom terecht stellen dat hij beschikt over meer dan elf basisspelers. Daar heeft de trainer ook gewoon gelijk in, zo bleek vorig seizoen wel. Het kan zomaar zijn dat Huntelaar weer belangrijk gaat zijn en Schöne kun je sowieso op voorhand nooit zomaar afschrijven, zo liet hij ook dit duel zien.

Moeizaam was overigens ook de keuze van de shirtjes tijdens het oefenduel. OFI speelde in het donkergrijs, terwijl Ajax aantrad in het nieuwe groene uitshirt. Het verschil tussen beide ploegen was – zeker voor mensen die het potje via de livestream volgde – maar lastig zichtbaar.

De openingsgoal kreeg iedereen echter gewoon mee. Huntelaar was in Epe namelijk razendsnel trefzeker na een uitstekende steekbal van Lang. De geslepen spits bracht zijn ploeg al na vier minuutjes met een leep stiftje op voorsprong. Slechts drie minuten later kwamen de Grieken alweer langszij toen Lisandro Semedo doelman Dominik Kotarski verschalkte.

Na een halfuur spelen zette Dani de Wit zijn team op voorsprong na een lage voorzet van Labyad. De middenvelder hoefde bij de tweede paal alleen nog maar binnen te tikken, terwijl Jurriën Timber zich met een kleine kwetsuur liet vervangen door tweelingbroer Quinten.

Het was niet de enige wissel in de eerste helft, want ook Ekkelenkamp haakte – na een tik op de hak – af. Hij werd vervangen door de teruggekeerde Siem de Jong. De held van de derde ster hoeft onder Ten Hag overigens nergens op te rekenen. Sterker nog, Siem haalde zelfs het einde van deze wedstrijd niet, vanwege een onwillige hamstring. Kenneth Taylor was zijn vervanger.

In de tweede helft trok OFI Kreta de stand na een uurtje spelen wederom gelijk, maar Ajax stelde gelijk alweer orde op zaken. Kik Pierie vond vrijwel direct vanaf de aftrap alweer het net, na het nodige flipperkastvoetbal in het zestienmetergebied van de Grieken. En alsof dat nog niet genoeg was, werkte Huntelaar een paar minuten later zijn tweede en Ajax’ vierde treffer in het doel: 4-2.

Was de koek daarmee op? Nee! Twintig minuten voor tijd bediende Schöne ploegmakker De Wit op maat met een fijne steekbal door het centrum. De middenvelder wist daar wel raad mee en maakte eenvoudig zijn tweede doelpunt van de middag.

De man van de assist was vijf minuten later overigens zelf trefzeker. De Deense stylist mocht aanleggen voor een vrije trap en dan weet je het wel. Schöne schoot de bal maar weer eens op fantastische wijze achter de keeper: 6-2. Gelijk erna mocht hij onder luid applaus naar de kant voor Danilo Pereira.

Na negentig minuten floot Kevin Blom voor de laatste keer en kon Ten Hag zijn auto in richting het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar staat om 19.00 uur het oefenduel met Panathinaikos op het programma.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >