Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Raiola verklaart transfer naar Juve: 'De Ligt wordt beste verdediger ter wereld'

Matthijs de Ligt was lang onderweg naar morgen, maar het is nu toch echt tijd om de laatste formaliteiten af te ronden. De man van 75 miljoen euro ondertekent weldra een contract bij Juventus. Juventus is voor veel Ajacieden geen sympathieke club, dus waarom deze transfer?

17 juli 2019 - 10:43
raiolaoverjuvecar
De Ligt maakte alvast naam voor zichzelf in Turijn. © Ajax Images

Mino Raiola weet wel waarom. De zaakwaarnemer was de afgelopen weken volop in het nieuws en behartigde de belangen van De Ligt meer dan uitstekend, want de transfersom bedraagt dan wellicht 75 miljoen euro, het jaarsalaris van de negentienjarige schijnt evenveel nullen te bedragen.

De Ligt was misschien wel hotter dan Ajax zelf. De Golden Boy had de clubs voor het uitkiezen. Waarom de keuze op Juventus is gevallen? Raiola denkt dat De Ligt via optredens in de Serie A moet kunnen uitgroeien tot de beste verdediger ter wereld.

“Juventus is gewoon de beste club voor hem en de keuze voor deze club is weloverwogen gemaakt. We hebben hier lang over nagedacht, er is niet zomaar gekozen. Het is voor een verdediger erg goed om in Italië aan de slag te gaan,” stelt Raiola tegenover Italiaanse media.

“Deze stap past prima in de loopbaan van Matthijs. Hij is de meest talentvolle verdediger ter wereld en ik denk dat het voor hem uitstekend is om met mannen als Leonardo Bonucci in de kleedkamer te zitten. Het lijkt mij slechts een kwestie van tijd voordat Matthijs laat zien dat hij inderdaad de beste verdediger ter wereld is.”

De Ligt zelf kennen we niet als een jongen met een grote mond of iemand die zich graag bedient van grootspraak, maar Raiola windt er op zijn beurt geen doekjes om. “Als ik kijk naar de werklust en ambitie van Matthijs, overtreft hij de gretigheid van Pavel Nedved en zijn wilskracht doet me denken aan Zlatan Ibrahimovic.”

Het is vast niet geheel toevallig dat Ibrahimovic en Nedved tot de stal van Raiola behoren en die partijen goed voor elkaar zijn geweest, maar ach, zo gaan die dingen. “Ik weet alleen niet of Cristiano Ronaldo om zijn komst heeft verzocht, dat kun je beter aan Matthijs zelf vragen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >