Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV-supporters hebben geen zin in strijd om Johan Cruijffschaal

Er hangt al een tijdje een bordje met 'voorlopig uitverkocht' aan de Johan Cruijff Arena, maar dit geldt niet voor het uitvak. Er blijkt onder PSV-supporters maar weinig animo voor een tripje naar de strijd om de Johan Cruijffschaal. Er zijn tot dusver slechts 534 kaartjes verkocht.

04 juli 2019 - 12:07
psvlijftthuiscar
Er wordt niet altijd officieus afgetrapt in een vol stadion. © Ajax Images

Ajax en PSV verzorgen zaterdag 27 juli om 18.00 uur de officieuze aftrap van seizoen 2019/2020. De Ajacieden wonnen vorig seizoen de dubbel en daardoor kreeg de lampenclub als nummer twee een uitnodiging voor de strijd om de Cruijffschaal.

De belangstelling in Eindhoven was wel eens groter, zo blijkt nu. Er was ruimte voor ruim 4000 uitsupporters in het stadion van de kampioen, maar dat aantal wordt bij lange na niet gehaald. Slechts 534 PSV'ers hebben hun aanwezigheid toegezegd door een kaartje van 32 euro te kopen.

Als argument voert PSV aan dat de verplichte treincombi niet meehelpt – dit terwijl bij volle treinen kon worden overgeschakeld op bussen – plus een speeldatum middenin de vakantie. Dit hield fans van PSV in het verleden niet tegen, maar goed. Er zijn tussendoor ook nog Europese tripjes.

Waarschijnlijk stond de gemiddelde Ajacied andersom ook niet te springen voor een verplichte – en dus prijzige – treincombi naar het Philips Stadion, maar het is onderaan de streep gewoon jammer dat er niet meer uitsupporters naar Amsterdam komen. We kunnen ons uit het verleden ook een editie van de Cruijffschaal tussen Ajax en PSV herinneren waarbij sprake was van vrij vervoer.

Dit ging toen allemaal prima, maar een herhaling zit er nu niet in. Dat is jammer, wij zijn groot voorstander van volle uitvakken. Al is het maar omdat dit de sfeer in algemene zin vaak ook ten goede komt. Hoe dan ook, PSV heeft veel kaartjes teruggegeven en een optie op een tweede trein laten verlopen.

Dit betekent dat er maximaal 700 PSV-supporters aanwezig zijn in de Johan Cruijff Arena. Een klein geluk bij een ongeluk is dat de teruggegeven kaartjes mogelijk weer in de verkoop komen, zodat nog meer Ajacieden dit duel kunnen bijwonen. Vandaar ook het bordje 'voorlopig uitverkocht'.

Specifieke informatie ontbreekt nog en wie weet lopen we nu wat voor de muziek uit. Zodra wij meer weten, delen we dat uiteraard!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >