Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Penaltydrama voor Ziyech en Mazraoui op Afrika Cup

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn klaar op de Afrika Cup. Marokko is door het nietige Benin geëlimineerd in de achtste finale. Ziyech miste bij een 1-1-stand in de extra tijd een penalty, waardoor er verlengd moest worden. Na 120 minuten was aan de stand niks veranderd. De noodzakelijke strafschoppenreeks verliep vervolgens desastreus voor Marokko...

05 juli 2019 - 20:53
ziyech-benin-1200
Ziyech wordt vakkundig van de bal gewerkt in het duel met Benin. © Pro Shots

Ziyech begon zoals te doen gebruikelijk in de basis, terwijl Mazraoui vanaf de bank toekeek. Daar zag de rechtsback van Ajax Benin vlak na rust brutaal de leiding nemen door een treffer van Moise Adilehou. Dat was niet de bedoeling en dus moest Marokko in de achtervolging om een veel te vroege uitschakeling te voorkomen.

Mazraoui trok in de 74ste minuut zijn trainingspak uit en kwam binnen de lijnen. Welgeteld anderhalve minuut later trokken de Leeuwen van de Atlas de stand gelijk. Mbark Boussoufa was weer eens verantwoordelijk voor een assist, maar had daar wel Youssef En-Nesyri voor nodig, die de 1-1 tegen de touwen werkte.

Een verlenging leek daarna in het verschiet te liggen, maar de Marokkanen kregen in de laatste minuut van de extra tijd een uitgelezen mogelijkheid om deze te voorkomen. De ploeg kreeg in de allerlaatste seconden namelijk een terechte strafschop en dus ging de bal op elf meter.

Ziyech nam de verantwoordelijkheid en legde de bal op de stip. De concentratie was bij de Ajacied in de ogen te zien. Hij kon zijn land naar de kwartfinale schieten. Een zucht, een aanloop en… op de paal! De handen vol ontzetting achter het hoofd. Gelijk erna blies de arbiter op zijn fluitje. Alsnog verlengen.

In die verlenging kreeg Ziyech alsnog een fikse kans om zijn misser goed te maken, maar in redelijk kansrijke positie schoot de Ajacied de bal - op aangeven van Boussoufa - veel te wild over het doel. Na 120 minuten zat er niks anders meer op: een strafschoppenreeks moest de beslissing brengen.

In die penaltyserie bleken de mannen van Benin mentaal sterk. Veel sterker dan de onzekere penaltynemers bij Marokko. Bij Benin vloog elke bal feilloos binnen en bij Marokko ging er maar eentje tegen het net.

Dat maakt dat Ziyech en Mazraoui vervroegd op vakantie kunnen met een katterig gevoel. Er zal de nodige pijn verwerkt moeten worden, alvorens het duo fris terugkeert in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >