Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars verbaast zich over gebrek aan belangstelling voor Ziyech

We kunnen nog niet stellen dat Marc Overmars deze zomer overuren moet draaien. En als het een beetje meezit, blijft dit ook de rest van de zomer het geval. De voetbaldirecteur meldt zelfs vol verbazing dat er nog geen concrete belangstelling is getoond voor Hakim Ziyech.

15 juli 2019 - 13:57
overmars-12002
Overmars nam in Oostenrijk even de tijd om de media bij te praten. © Pro Shots

Terwijl de aanwezige spelers zich tussen de bergen in het zweet werkten, nam Overmars de moeite om de meegereisde journalisten bij de praten. Zo uitgebreid zelfs dat het groepsgesprek een minuut of twintig in beslag nam. Grote kans dat je er in het vervolg van de week links en rechts meer over leest.

Het meest interessante nieuwtje verbaasde ons evenzeer als Overmars. Er is half juli nog geen concrete belangstelling voor Ziyech. De spelmaker creëert kansen voor medespelers alsof hij zijn mandje vult in de supermarkt, maar voorlopig is hij speler van Ajax en nu groeit zelfs de hoop dat hij blijft.

“Het verrast me een klein beetje, want ik vind dat hij ieder jaar beter is gaan spelen en zijn cijfers zijn uitzonderlijk. Er kijken tegenwoordig veel clubs naar statistieken en als je de cijfers van Ziyech erbij pakt, moet je toch denken: wat gebeurt daar allemaal,” vraagt Overmars zich hardop af tegenover onder meer Ajax Life.

“Ik vind Ziyech beter dan Mesut Özil. Als je die verkoopt en voor de helft Ziyech haalt... Maar ze hebben niet geluisterd. De reden is gissen, maar daarom kan het inderdaad zomaar zijn dat hij blijft,” vervolgt Overmars, die eerder aangaf dat er wel wat beweging was rondom David Neres en/of Ziyech.

Overmars wilde niet precies aangeven hoe en wat, maar als er rond Ziyech geen ontwikkelingen zijn, moet dat toch wel Neres betreffen? En ook daar is het laatste woord nog niet over gezegd. “Op één van de twee hebben we een bieding binnen. We gaan volgende week even praten wat precies de bedoeling is, maar het moet wel zo zijn dat wij leidend zijn... Dat probeer ik ook wel een beetje, maar je moet ook zo kijken: voorin zit het wel redelijk vol.”

Vandaar dat er geen nieuwe ontwikkelingen zijn rond PSV'er Steven Bergwijn, vandaar wellicht dat Martin Ødegaard besloot een deurtje verder te kijken en vandaar dat Ajax na het aantrekken van Edson Álvarez als vervanger van Matthijs de Ligt stiekem wel eens klaar kan zijn met het versterken van zijn selectie. Al kan er natuurlijk altijd nog iets verrassends gebeuren.

“Ik denk dat het einde rond De Ligt in zicht is. Het gaat over garanties en daar is Ajax heel strikt in. Met Italianen duurt het altijd even, hoe vervelend dat ook is voor Matthijs,” vervolgt Overmars, die bevestigt dat Álvarez hoog op het verlanglijstje staat om de aanvoerder te vervangen zodra Juventus de benodigde garanties inderdaad weet te overleggen.

“Álvarez is iemand die er goed opstaat, dus dat zou zomaar kunnen. Ik denk ten eerste dat hij met 21 jaar de goede leeftijd heeft voor Ajax en hij is vaste international geworden bij Mexico. Dat is een goed teken. We kennen hem al wat langer, want we volgen hem al een tijdje.”

“Het klopt dat Diego Lainez in de winterstop aangaf dat hij enkel en alleen naar Ajax wilde, zoals je nu ook over Álvarez hoort, maar Álvarez heeft Ajax vorig seizoen in de Champions League zien spelen, terwijl Lainez slechts twaalf minuten speeltijd kreeg bij Real Betis.”

Het gaat overigens om twaalf optredens van Lainez namens Real Betis, opgeteld goed voor 347 minuten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >