Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars over Veltman: ‘Edwin en ik denken soms te veel mee met spelers’

Het is trainingsdag twee in Bramberg am Wildkogel en het plukje aanwezige journalisten is de avond ervoor uitgenodigd om de training van Erik ten Hag bij te wonen. Ook directeur spelerszaken Marc Overmars is present en meldt zich langs de kant voor een praatje.

16 juli 2019 - 07:49
overmars-hag-1200
Overmars oogt ontspannen, maar er speelt nog genoeg. © Ajax Images

Halverwege de intensieve oefensessie komt de man die de selectie op orde moet houden aanwandelen. “Zo heren, ik kom even langs voor mijn wekelijke perspraatje,” stelt de oud-aanvaller met een droge glimlach. “Dus als jullie nog vragen hebben…”

Overmars gaat rustig zitten en laat alle vragen op hem afkomen. De directeur oogt ontspannen en neemt de tijd. De hele selectie wordt onder de loep genomen. Het gaat natuurlijk vooral over wie er gaan en mogelijk komen. Dus vooral over Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Edson Álvarez en David Neres.

Ook Joël Veltman komt natuurlijk ter sprake. Hoe staat het daar nu precies mee? Gaat hij inderdaad naar West Ham United en gunt Ajax hem simpelweg die transfer?

Overmars: “Het is heel simpel. Het liefst laten we hem uit zijn contract lopen, waardoor hij nog een jaar bij ons blijft. Dan krijgt hij daarna een soort gouden handdruk. Aan de andere kant: je moet ook eerlijk zijn om te zeggen dat clubs niet voor hem in de rij staan. Dus dan is het misschien wel goed als hij deze kans pakt...”

“Weet je, wij zijn zelf voetballers geweest, Edwin (Van der Sar) en ik. We denken soms misschien te veel mee voor de spelers. Als je kijkt naar Veltman, dan wil je hem die kans gunnen, maar als je puur vanuit Ajax denkt dan zou je een transfer moeten blokkeren. Je kunt niet alles wegdoen. Ik ga deze week nog effe met Joël zitten en kijken hoe het er allemaal voorstaat.”

“Het werkt natuurlijk ook wel zo dat onze spelers zien dat we met ze meedenken. Dat weten ze als ze een langjarig contract tekenen. Kijk maar naar Matthijs en Frenkie. Zij tekenden ook voor meerdere jaren, omdat ze wisten dat we mee zouden denken als er een mooie club zou komen. Mede daardoor was vorig seizoen zo’n succesverhaal. Was anders misschien nooit gebeurd.”

Terug naar Veltman. De reden dat Overmars de verdediger er liever bijhoudt is helder.

“Voorin hebben we mogelijkheden genoeg, maar we zitten redelijk krap in de verdedigers. Dat maakt het een beetje lastig. Joël kan een goed koppeltje zijn met Daley. Kristensen zit ook in een lastige situatie en wil wekelijks spelen, Magallán moet nog een stapje bijzetten, Schuurs doet het hartstikke goed. Het is wat krap. Je kunt niet alles wegdoen. Edson Álvarez? Als hij komt, zal hij misschien ook nog wel even tijd nodig hebben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >