Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana, Mazraoui en Ziyech bij selectie voor Johan Cruijffschaal

Erik ten Hag kreeg de vraag de afgelopen anderhalve week al een keer of vijf en het antwoord was steeds hetzelfde: de strijd om de JC-schaal is een belangrijke. Ook een dag voor de wedstrijd tegen PSV herhaalde de trainer dat nog maar eens. Over de opstelling gaf hij uiteraard niks prijs, maar Andre Onana, Noussair Mazroui en Hakim Ziyech zijn er tegen PSV bij.

26 juli 2019 - 16:35
ziyech-jc-schaal-1200
Ziyech kwam eerder terug en dat stemde Ten Hag tevreden. © Ajax Images

“Het stadion is zaterdagavond uitverkocht,” stelde de trainer tijdens de persbabbel in aanloop naar het duel tussen Ajax en PSV. “Dat zegt wel iets over de prijs. Ik heb ‘m ook nog nooit gewonnen. Nee, ik zie het niet als een oefenpot. Het is de eerste prijs die je kunt pakken en ja, het is ook gelijk een mooie test.”

“Of Vitesse-uit en Paok Saloniki belangrijker zijn? Die komen later. De eerstvolgende wedstrijd is het belangrijkste.” Het zijn logische teksten. Je kunt immers niet van Ten Hag verwachten dat hij zegt dat hij het duel ziet als een verlenging van de voorbereiding.

Ten Hag heeft Onana, Ziyech en Mazraoui in ieder geval opgenomen in zijn selectie voor het treffen met PSV. Het 'gretige' trio was eerder begonnen met trainen dan afgesproken en Ten Hag is blij met dat signaal. “Ze hebben er zin in en beseffen waar het om gaat. Er komen al vlug grote wedstrijden aan en ze willen er zo snel mogelijk weer staan.”

Nico Tagliafico is ook weer terug in Amsterdam, maar de verwachting is niet dat de Argentijn bij de wedstrijdselectie zit. Dat geldt ook voor David Neres, want de Braziliaan keert pas zondag terug van vakantie.

Ook de meest verse aanwinst, Edson Álvarez, kunnen we nog niet op het veld verwelkomen. Het papierwerk van de eerste Mexicaan in Amsterdamse dienst is nog niet op orde. “Hij heeft nog geen werkvergunning,” liet Ten Hag weten en het is volgens de trainer nog maar de vraag of dat allemaal rond is voor de wedstrijden tegen Vitesse en Paok.

Voor de volledigheid merken we op dat Siem de Jong ook niet bij de selectie zit. De middenvelder viel in tegen Ofi Kreta, maar ook weer net zo hard uit. Een blessure.

De wedstrijd om de Johan Cruijffschaal begint zaterdag om 18.00 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >