Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Niet iedereen onder indruk van Neres tijdens Copa América...

Het winnen van de Copa América prijkt sinds zondag op de toch al snel langer wordende erelijst van David Neres. Wat je op die erelijst niet terugziet, is dat hij in de beslissende fase van het toernooi moest toekijken vanaf de bank. Want nee, niet iedereen is onder de indruk van zijn prestaties.

09 juli 2019 - 11:16
flopnerescar
Flop of niet, wij zijn onwijs blij met de kunsten van Neres. © Pro Shots

Neres behoort tot de elf spelers die zijn opgenomen in de 'flop elf' van de Copa América. Het enorm grote Globo Esporte reserveerde de positie van linksbuiten voor de Ajacied, die tijdens het toernooi zijn basisplaats bij de 'Seleção' kwijtraakte aan Everton.

Diezelfde Everton werd opgenomen in het elftal uitblinkers van het toernooi, maar de vraag is en blijft natuurlijk hoeveel waarde je aan deze opstellingen moet hechten. Waarschijnlijk niet al te veel. Zo is Neres 'teamgenoot' van Lionel Messi en Angel Di Maria.

Vooral die Messi willen we best een keertje in het shirt van Ajax zien, maar ook na deze tegenvaller blijft dat natuurlijk een utopie. Wij zijn dan ook niet van plan om te wanhopen nu de Braziliaan misschien een beetje tegenviel na een lang en zwaar seizoen in Amsterdam en Europa.

Toch kunnen de wat mindere optredens misschien wel van invloed zijn op zijn toekomstplannen. Dit kun je positief en negatief uitleggen, maar vooral voor Ajax zou het wel eens goed kunnen uitpakken. Als Neres om alle verdedigers heen dribbelde alsof ze er niet stonden, was de kans op een transfer ook stukken groter geweest.

Zo werkt het nu eenmaal. Speel je goed op een eindtoernooi, dan sta je in de belangstelling. Speel je wat minder, valt de keuze misschien op een andere speler. “Ik zie mijn toekomst bij Ajax,” liet Neres kort maar hopelijk krachtig weten aan het Algemeen Dagblad na het winnen van de finale tegen Peru (3-1).

We hopen de vleugelflitser straks – uitgerust en wel – terug te zien op De Toekomst voor nog een seizoentje Ajax. Grote kans dat Neres zichzelf dan tussen de elf uitblinkers van de eredivisie speelt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >