Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres sluit zeer succesvol seizoen af met winst derde prijs

De Copa América is van David Neres! De Braziliaan sloot een toch al succesvol seizoen af met het binnenhalen van zijn persoonlijke treble. De 'Goddelijke kanarie' zag vanaf de bank hoe Brazilië erin slaagde in de finale Peru onder de duim te houden. Er werd met 3-1 gewonnen en toen kon het feest losbarsten.

08 juli 2019 - 10:12
nerescopawinstcar
Neres kwam niet in actie, maar behoort gewoon tot de winnaars! © Pro Shots

Neres kwam tijdens de eerste fase van het toernooi in Zuid-Amerika regelmatig in actie, maar hoe verder de wedstrijden vorderden, des te meer moest hij toekijken. Dat is geen schande, Brazilië bulkt van de kwaliteit en de Ajacied komt nog altijd maar net kijken.

De vreugde bij de 22-jarige Neres was er overigens niet minder om, getuige de foto's gemaakt in de kleedkamer waarop duidelijk zichtbaar is hoe hij intens knuffelt met een grote bokaal. Die bokaal kwam de Brazilianen meer dan toe.

Het favoriete Brazilië maakte tegen Peru zijn status waar, ook al werd er in de eerste helft nog wat tegengestribbeld door de verrassende finalist. Toch vond Brazilië voor rust al twee keer het net, via Everton en Gabriel Jesus. Richarlison besliste de finale door in de tweede helft 3-1 te maken.

Diezelfde Gabriel Jesus zorgde na het incasseren van een rode kaart – na tussenkomst van de VAR – voor ophef door het tv-scherm omver te duwen. Diverse officials konden nog maar net op tijd ingrijpen, anders had de boel ondersteboven gelegen. De VAR vormde tijdens de Copa América toch al een veelbesproken onderwerp, precies om alle verkeerde redenen.

Het zal Neres allemaal een zorg zijn. Na de KNVB-beker en kampioensschaal heeft hij wel voor de derde keer dit seizoen prijs. Er wacht de aanvaller nu een korte vakantie, waarna hij zich weer bij Ajax zal moeten melden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Tenzij het natuurlijk tot een transfer komt...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >