Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mexicaans international Álvarez moet vertrek De Ligt opvangen

Ajax heeft zijn zinnen gezet op de komst van Edson Omar Álvarez Velázquez als de vervanger van Matthijs de Ligt, die een dezer dagen zijn Ajaxshirt inlevert en inruilt voor die van Juve. De 21-jarige Mexicaan kost naar verluidt 15 miljoen euro en dat is voor Marc Overmars geen enkel probleem.

01 juli 2019 - 07:20
alvarez-1200
Ajax zet zijn zinnen op de komst van Edson Omar Álvarez Velázquez (rechts). © Pro Shots

Erik ten Hag werd er vrijdag tijdens de persconferentie nog specifiek naar gevraagd: “Gaat Ajax nog een vervanger halen voor De Ligt?” De trainer wist natuurlijk toen al waar Overmars mee bezig was, maar hield zich op de vlakte en draaide er een beetje omheen.

Ten Hag vrijdag: “Voor De Ligt hebben we mogelijkheden met Magallán en Veltman. We hebben daar opties en we gebruiken de voorbereiding om dat allemaal te testen. Natuurlijk zijn we altijd alert op de transfermarkt en als we mogelijkheden zien, dan laten we dat niet na.”

Dat Ajax nu, mede volgens Voetbal International, toch vol inzet op Álvarez wekt geen verbazing. Het is immers nog tamelijk onzeker of Magallán het niveau daadwerkelijk aankan en Veltman is inmiddels meer rechtsback dan centrale verdediger. Ook Perr Schuurs en Kik Pierie zijn nog niet zover dat ze De Ligt één op één kunnen vervangen.

Álvarez speelt nu nog bij Club America, waar hij onder contract staat tot de zomer van 2022. Ajax volgt de mandekker al geruime tijd, maar koos eerder toch voor Magallán. Dat de Mexicaans international nu mogelijk alsnog de gang naar Amsterdam maakt, geeft al aan hoe de vlag erbij hangt voor Magallán.

Álvarez heeft ondanks zijn jonge leeftijd al 23 interlands op zijn naam staan bij Mexico en is momenteel actief op de Gold Cup. Mexico bereikte de halve finale door Costa Rica na een strafschoppenreeks te vloeren. De centrale verdediger is rechtsbenig, 1 meter 85 lang en kan eveneens als rechtsback en controlerende middenvelder uit de voeten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >