Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie kaartverkoop Paok Saloniki-uit

We zijn eraan gewend om in het hoofdtoernooi van de Champions League steeds dezelfde clubs te treffen, maar in de voorronde kunnen we niet meer om Paok Saloniki heen. Ajax moet ten derde male proberen om de Grieken te elimineren en als jij de ploeg bij het heenduel wilt steunen, volgt hier belangrijke informatie.

26 juli 2019 - 17:34
infopaok1920car
Hopelijk wordt het uitduel dit keer iets minder spannend dan vorige keren. © Pro Shots

Een verschil met de vorige twee ontmoetingen is dat de volgorde wordt omgedraaid: Ajax begint nu met een uitwedstrijd en moet de klus vervolgens in de eigen Johan Cruijff Arena zien te klaren. Dat duel is uitverkocht, maar laten we ons nu focussen op de voorbereidingen richting uitwedstrijd.

Die uitwedstrijd wordt dinsdag 6 augustus (aftrap 19.00 uur) gespeeld en dus moet er snel geschakeld worden. Precies dat is wat er gaat gebeuren. De eerste Ajacieden zijn zaterdag aan de beurt om een kaartje kopen, als ze tenminste in bezit zijn van een Europese uitkaart met voorrang. Iedere dag is er een nieuwe groep aan de beurt.

Er is in het uitvak van het Toumbastadion ruimte voor in totaal 1450 Ajacieden, maar we rekenen er niet op dat dit aantal wordt gehaald. Aan de prijs voor een kaartje zal dit overigens niet liggen, want er hoeft slechts 12,50 euro te worden neergeteld om bij Paok - Ajax aanwezig te zijn.

Je kunt alleen een kaartje kopen als je een seizoenkaart of clubcard hebt die op eigen naam staat. Dit geldt voor uitkaarten sowieso al, maar met een clubcard op bedrijfsnaam of op naam van iemand anders kom je echt niet binnen. Het is goed om dit vooraf in je oren te knopen.

De regels zijn sowieso vrij streng. Kaartjes worden op naam gezet en zijn niet overdraagbaar. Dat is op zich niet nieuw bij Paok, maar wel nieuw is dat dit bij de ingang van het stadion gecontroleerd kan worden. En het is volgens de Griekse wet ook nog eens verplicht om je ID-nummer door te geven.

Als je een kaartje hebt gekocht, ontvang je niet veel later van Ajax een formulier waarop je dit ID-nummer dient te vermelden. Als je deze persoonlijke informatie niet met de club deelt, kun je ook niet omwisselen, krijg je geen kaartje en kom je dus het stadion niet binnen.

Het omwisselen gebeurt in Thessaloniki en vindt alleen plaats op de wedstrijddag. Het tijdstip volgt 2 augustus per infomail die zoals altijd voor een Europese uitwedstrijd wordt verstuurd. Dit doet ons vermoeden dat er helaas geen supporters welkom zijn bij de afsluitende training op de avond voor de aftrap.

Ofschoon het omwisselmoment nog niet bekend is, kondigt Ajax wel alvast aan dat er geen uitzonderingen kunnen worden gemaakt. Er wordt dan ook opgemerkt dat je op de wedstrijddag bijtijds in Thessaloniki aanwezig dient te zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >