Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grygera: ‘De Ligt kan bij Juventus nog echt heel veel leren’

Matthijs de Ligt is niet de eerste centrale verdediger van Ajax die de overstap naar Juventus maakt. Sunday Oliseh deed in 1999 hetzelfde en Zdenek Grygera in 2007 ook. Voor de Tsjech was dat zijn droomtransfer en hij adviseerde De Ligt eerder al voor Juve te kiezen.

13 juli 2019 - 11:12
grygera-juventus-1200
Grygera in duel met Zlatan tijdens Ajax-Juve in 2004. © Pro Shots

“Ik geniet het meest van Matthijs de Ligt,” stelde Grygera in april dit jaar nog tegenover Ajax Life, op de vraag welke Ajacied hem het meeste bekoorde. “Ik kijk als oud-verdediger vooral naar de verdedigers. Ik laat onze jonge verdedigers hier vaak beelden van hem zien,” aldus de sportief directeur van FC Fastav Zlin, de club waar hij 21 jaar geleden zijn profdebuut maakte.

Grygera: “Als ik De Ligt was, dan zou ik voor Juve kiezen. Hij kan zich in Italië verbeteren op de verdedigende aspecten en tactiek. Daarna kan hij als completere verdediger alsnog een mooie transfer maken naar Spanje of Engeland. Bij Ajax denk je als verdediger vooral offensief. Ik verwacht echt dat De Ligt van de ervaren Italiaanse verdedigers nog veel kan leren,” doelt hij op mannen als Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci.

De oud-Ajacied kijkt zelf met een positief gevoel terug op zijn tijd als speler van Juventus, maar waarom was dat eigenlijk? “Ik droomde er in Tsjechië al van om ooit in de Serie A te spelen en Juventus was mijn droomclub. Bovendien speelde Pavel Nedved er in die periode ook. Hij is er tegenwoordig sportief directeur. Mino Raiola kreeg gelijk: Ajax was de ideale tussenstop om mijn droomtransfer naar Juventus te maken.”

Een advies dat De Ligt vermoedelijk ook van dezelfde zaakwaarnemer heeft gekregen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >