Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Flesje water of fris zonder dop mag mee naar binnen bij Ajax – PSV

Het is warm, heel erg warm en zelfs zo warm dat je er bijna van smelt. Dat lijken niet de meest gunstige omstandigheden voor een potje voetbal in de hoogste versnelling, maar ook op de tribunes kunnen we het wel eens zwaar krijgen. Gelukkig mag je een flesje water of fris meenemen.

26 juli 2019 - 12:10
fleszonderdopajapsvcar
Het eerste potje van 19/20 wordt gespeeld onder warme omstandigheden. © Sjoerd Tullenaar

Ajax en PSV verzorgen zaterdag de officieuze aftrap van seizoen 2019/2020. Het enige mazzeltje is dat we om 18.00 uur beginnen en daarmee het warmste moment van de dag hebben gehad. Het wordt sowieso iets minder tropisch, maar toch. Ook net onder de 30 graden is flink warm!

Het lijkt ons dat je zo ongeveer wel weet wat je moet doen als het hartje zomer is, maar we komen via de platformen van de Johan Cruijff Arena op social media toch wat aanwijzingen tegen. En die kun je maar beter opvolgen: draag luchtige kleding, drink voldoende water, vermijd felle zon.

Over voldoende drinken gesproken: het is toegestaan om één flesje water of fris zonder dop mee naar binnen te nemen. Het flesje hoef je niet in te leveren bij de ingangen, de dop wel. Je hoeft onderweg richting de JC Arena heus je flesje niet constant rechtop te houden.

En als je water of fris op is, kun je natuurlijk even richting toiletten lopen om de boel weer snel bij te vullen. Het moet op die manier lukken om ook de warme zaterdag door te komen. Wij hoeven vervolgens gelukkig alleen maar te kijken naar een potje voetbal, stel je voor dat je op het veld staat...

Trouwens, er is nog iets goed om te weten. De controle op tassen is halverwege het vorige seizoen flink aangescherpt. Die verscherpte controle blijft van kracht. Heel simpel gezegd: neem alleen kleine tasjes mee, want een grote tas moet je inleveren en dat geeft alleen maar weer gedoe.

Hou je hoofd een beetje koel en tot morgen!

https://twitter.com/cruijffarena/status/1154691280133402624

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >