Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eindelijk officieel: De Ligt vertrekt voor 75 miljoen euro naar Juventus

Het duurde lang, het duurde zelfs heel erg lang, maar de kogel is dan nu eindelijk echt door de kerk. Ajax en Juventus bereikten na lange onderhandelingen overeenstemming over de transfer van Matthijs de Ligt. Ajax ontvangt een transfersom van 75 miljoen euro voor de zelfopgeleide verdediger.

18 juli 2019 - 09:03
de-ligt-juve-1200
Precies deze onverzettelijkheid gaan we flink missen Matthijs... © Pro Shots

De Ligt had in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2021, maar iedereen wist dat van uitdienen geen sprake zou zijn. Vorig seizoen werden al mondelinge afspraken gemaakt. Nog een jaartje knallen bij Ajax en dan werken we mee aan een transfer. Zo gezegd, zo gedaan. Aanvoerder De Ligt werd landskampioen, won de beker en maakte indruk in de Champions League.

Zo veel indruk dat de hele Europese top achter hem aan joeg. Paris Saint Germain, FC Barcelona en Juventus vochten het hardste met elkaar om voorrang, maar de Golden Boy en zaakwaarnemer Mino Raiola kozen voor de Serie A. Afgelopen dagen was de jonge verdediger in Italië al helemaal hot. Zelfs Raiola werd toegezongen, waarmee de gekte compleet was. De Ligt tekent een contract tot de zomer van 2024 in Turijn.

De Ligt maakte zijn debuut voor Ajax in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Willem II op 21 september 2016. Die pot won Ajax met 5-0 en De Ligt scoorde ook gelijk. Hij speelde in totaal 117 officieel duels voor Ajax en trof daarin dertien maal doel.

Het ga je goed aanvoerder. Bedankt voor alle mooie momenten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >