Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in derde voorronde CL

De nationale competities zijn al een tijdje afgelopen. Sterker nog, de eerste voorrondeduels van 2019/2020 zijn al gespeeld en nog steeds weten we alleen zeker dat Paok Saloniki een mogelijke tegenstander is van Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Maar er is wel meer duidelijkheid.

17 juli 2019 - 23:35
mogelijkderdevoorclcar
Nog een paar weken en dan zwaaien we weer met vlaggetjes. © De Brouwer

De complete gang van zaken verdient enige uitleg, maar feit is dat de soms lange route richting de groepsfase van de Champions League alweer is opgestart. De eerste voorronde is zelfs al achter de rug en er vielen enkele verrassingen te noteren, ook met gevolgen voor Ajax.

Het enige dat op dit moment en maandag 22 juli ten tijde van de loting volledig vaststaat: Ajax kan voor de derde keer in de voorronde van het kampioenenbal uitkomen tegen Paok Saloniki. De vorige twee keer liep het goed af tegen de Grieken, maar komt er ook een derde keer?

Dat hoeft niet per se. Er zijn nog vijf andere mogelijke tegenstanders, want de tweede voorronde wordt pas gespeeld na de loting voor de derde voorronde. Ajax kan naast Paok vijf keer de winnaar van een tweeluik loten, waardoor er nu in feite elf mogelijke tegenstanders zijn. Onderaan dit lapje tekst staat het een en ander zo overzichtelijk mogelijk weergegeven.

Behalve Paok Saloniki springt Rode Ster Belgrado eruit als een tegenstander die je misschien liever niet loot. Beide ploegen presteren best aardig in Europese competities. Bij Paok gebeuren de laatste jaren goede dingen met eindelijk weer een landstitel als gevolg, terwijl Rode Ster vorig jaar in eigen huis zelfs sterker was dan latere winnaar Liverpool. Rode Ster moet eerst nog wel winnen van HJK Helsinki.

Goed, de loting is dus maandag 22 juli en dan weten we of Ajax opent met een thuisduel of een uitwedstrijd. De eerste ontmoeting staat op de planning voor 6 of 7 augustus, de return wordt 13 augustus gespeeld. De blinde passe-partouts voor onder meer dit thuisduel zijn al uitverkocht. Er komt ook losse kaartverkoop, maar meer info hierover volgt als de tegenstander bekend is.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de derde voorronde:

  • Paok Saloniki
  • Dundalk FC of FK Qarabag
  • AIK of NK Maribor
  • Rode Ster Belgrado of HJK Helsinki
  • CFR Cluj of Maccabi Tel Aviv
  • Ferencváros of Valletta FC

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >