Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt wil naar Juventus, maar traint weer bij Ajax

Goede Tijden Slechte Tijden heeft een zomerstop, maar dit gemis wordt moeiteloos opgevangen. Het transfergedoe rond Matthijs de Ligt vormt voorlopig opvulling voor de leegte. De aanvoerder meldt zich maandag weer bij Ajax, maar trekt het liefst zo snel mogelijk het shirt van Juventus aan.

08 juli 2019 - 10:44
liggtstcar
Je krijgt toch een wat naar gevoel van het gedoe rond De Ligt... © Pro Shots

Er zijn achter de schermen best wat ontwikkelingen gaande, aangezien De Ligt en Juventus al een persoonlijk akkoord hebben bereikt. Dat is niet helemaal de volgorde van hoe dingen horen te gaan, maar goed. Dat zal allemaal wel. De transfersom vormt voorlopig het struikelblok.

Wat is er aan de hand? Mino Raiola beroept zich in De Telegraaf op een oude afspraak tussen het kamp-De Ligt en Ajax. Er zou ongeveer een jaar geleden zijn afgesproken dat De Ligt voor 50 miljoen euro mag vertrekken. Niet geheel toevallig is dat precies de hoogte van een eerste, officieel bod van Juventus.

Ajax verkocht 'nee' en dat is tegen het zere been van de negentienjarige De Ligt en Raiola, maar de twee verbijten voor nu de pijn. Raiola voegt nog toe dat van een arbitragezaak geen sprake gaat zijn. Waarom niet? Dat vraag je je toch af als je meent in je recht te staan en zeker deze zaakwaarnemer schuwt geen enkele optie om iets voor elkaar te krijgen...

Hoe dan ook, Ajax verlangt een vergoeding van minimaal 70 miljoen euro. Ondertussen tikt de tijd door en zit de vakantie van de aanvoerder erop. Hij meldt zich maandag op De Toekomst om de trainingen richting het nieuwe seizoen op te starten. Het vervelende is dat Ajax veel meer haast heeft dan Juventus, omdat de eredivisie eerder van start gaat en zich ook belangrijke Europese potjes aandienen.

Ajax maakt zich geen enkele illusie dat De Ligt voor de club behouden blijft en is ook al druk bezig met het regelen van vervanging – denk aan de belangstelling voor de Mexicaan Edson Álvarez – en dus valt te hopen dat het gedoe inzake De Ligt zo snel mogelijk wordt opgelost.

Dat lijkt in ieders belang, maar de juiste prijs is de eerste voorwaarde om aan te voldoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >