Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt over transfer naar Juve: 'Geld is nooit leidend geweest'

Niet iedereen kon zich vinden in de keuze van Matthijs de Ligt om naar Juventus te vertrekken. De verdediger en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola kregen flink wat kritiek over zich heen, vooral met betrekking tot geldzaken. De Ligt verzekert echter dat financiën geen rol hebben gespeeld in zijn keuze voor Juventus.

20 juli 2019 - 12:44
ligtminocar
De Ligt werd soms een beetje moe van alle geruchten. © Pro Shots

Het werd een lange transfersoap, maar het is eindelijk rond. De Ligt mag zich speler van Juventus noemen. De verdediger werd vrijdagochtend officieel gepresenteerd in Turijn en kon rekenen op de nodige media-aandacht. “Moet je eens kijken, tien pagina’s in de krant Tuttosport, alleen maar over Matthijs,” vertelt de familie De Ligt vol trots in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Er waren veel geruchten rond De Ligt, soms zelfs om gek van te worden. Geblindeerde auto’s zouden zijn gesignaleerd in Parijs, terwijl Cristiano Ronaldo de ex-Ajacied met een aai over de bol probeerde te verleiden tot een overstap naar Juventus. Ondertussen gingen er verhalen rond van stukgelopen onderhandelingen met FC Barcelona vanwege te hoge salariseisen.

De Ligt: “Er is veel geschreven en soms leek het net alsof ik de ene dag voor die club koos en de volgende dag voor de andere, maar dat is natuurlijk niet het geval. Ik steeds gezegd dat ik pas begin juni mijn beslissing bekend zou maken. Na de Nations League heb ik Mino gemeld dat ik naar Juventus wilde en toen is hij aan de slag gegaan.”

Vanaf het moment dat Raiola in beeld kwam, ging het ook vaak over geld. Niet iedereen begreep de keuze van de nuchtere De Ligt om met de Haarlemmer in zee te gaan. “In mijn begeleiding miste ik een bepaald zakelijk element. Bij een grote transfer is het ook gewoon belangrijk hoe je binnenkomt. Er bestaat in Nederland misschien een bepaald negatief beeld van hem, maar zo ervaar ik het niet.”

De Ligt werd uitgemaakt voor geldwolf en die kritiek ging hem – ondanks dat hij zich er van probeerde af te sluiten – niet in de koude kleren zitten. “Op een gegeven moment was het wel een beetje vermoeiend. Het meest krankzinnige bericht dat ik las, was dat ik niet naar PSG zou gaan, omdat ik meer zou willen verdienen dan Kylian Mbappé. Wat een onzin. Geld is nooit leidend geweest.”

De gehele transfersoap is nu eindelijk tot een einde gekomen en De Ligt trekt de deur bij Ajax achter zich dicht. “Dat voelt apart. Ik ben nog steeds Ajacied, maar speel niet meer voor Ajax. Tegelijkertijd voelt het ook als een fantastische nieuwe uitdaging. Het gaat nu écht beginnen.”

Lees hier het volledige interview met De Ligt in het AD

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >