Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cerny hoopt voetbalgeluk bij FC Utrecht te vinden

FC Utrecht is zo goed als zeker de volgende werkgever van Vaclav Cerny. De Tsjech probeerde na zijn blessure echt nog volop aan te haken bij Ajax, maar het boek gaat nu toch echt dicht.

02 juli 2019 - 08:54
cerny-12001
Cerny deed gelukkig nog wel aan #pakschaal! © De Brouwer

De nog altijd pas 21-jarige aanvaller tekent in de Domstad een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar, zo weet De Telegraaf. Vanuit Utrecht zou een transfersom van zo’n 700.000 euro worden overgeschreven naar de bankrekening van Ajax.

Berichten over een overgang van Cerny naar Stadion Galgenwaard zijn op zich niet nieuw, maar het duurde toch nog vrij lang voordat zaken echt concreet werden. Sommige supporters vroegen zich af waarom het zo lang duurde. Zou Cerny met autopech langs de A2 staan?

Vorig seizoen leek het er nog even serieus op dat Cerny de benodigde vlieguren in de eredivisie zou gaan maken bij sc Heerenveen, maar de buitenspeler bedankte voor de eer en koos toch voor zijn kansen in Amsterdam. Hij zag het niet zitten om halverwege een seizoen bij een nieuwe club te beginnen en hoopte kennelijk op kansen onder Erik ten Hag.

Die kansen gaat hij vermoedelijk, net als Dennis Johnsen die verhuist naar PEC Zwolle, niet krijgen. Cerny sprak inmiddels met technisch directeur Jordy Zuidam en John van den Brom, de nieuwe trainer van FC Utrecht. Dat gaf kennelijk de doorslag om te kiezen voor deze transfer. Volgens de Telegraaf worden momenteel de laatste details besproken, zoals een eventuele terugkoopoptie voor Ajax.

Cerny beleefde zijn mooiste moment voor Ajax in 2015, toen hij Ajax in Schotland de winst bracht op Celtic (1-2). De jongeling maakte vlak voor tijd de winnende treffer en liet zich als matchwinnaar uitgebreid toezingen in de hoek van het stadion. Het leverde werkelijk waar prachtige plaatjes op.

In oktober 2017 sloeg het noodlot echter flink toe voor Cerny. In het bekerduel met ASV de Dijk (1-4) klapte zijn knie na een uur spelen lelijk dubbel, toen hij een tackle van zijn directe opponent wilde ontwijken. De aanvaller ging in tranen van het veld. Foute boel, zo veel was direct duidelijk.

De jonge aanvaller vocht zich terug, revalideerde als een malle en had grote plannen in Amsterdam. Deze plannen moet hij wijzigen, maar hopelijk vindt de enthousiaste Cerny in Utrecht alsnog zijn voetbalgeluk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >