Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bierwissel bij Ajax: Budweiser neemt stokje over van Jupiler

Het is op alle fronten zaak om je voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ook Ajax is daar druk mee bezig. De club voert een wissel door op de tap. Budweiser wordt partner van de regerend kampioen en daarmee de opvolger van Jupiler, maar je blijft gewoon Heineken drinken.

24 juli 2019 - 09:44
budbiercar
Laat de tap maar weer goed stromen! © De Brouwer

Het ene biermerk vervangt het andere biermerk, maar als je voor of tijdens een thuiswedstrijd bij de kiosk staat, merk je er weinig van. Dit zit namelijk als volgt: Heineken is sponsor van de Johan Cruijff Arena en dat is het bier dat uit de tap komt voor supporters.

Hoe dan ook heeft Ajax weer een mooie slag geslagen. Budweiser, in Nederland actief onder de naam Bud, heeft grote plannen om zijn bekendheid hier op te krikken en daarop besloot brouwerij AB InBev, om Bud ook in de spreekwoordelijke etalage te zetten. Dit in plaats van Jupiler.

Budweiser is druk doende om een prominente plek in de sportwereld te veroveren. Zo zijn er recent samenwerkingen afgesloten met de Premier League, La Liga, Fifa World Cup 2022, de Amerikaanse voetbalvrouwen en diverse Amerikaanse sportbonden.

Die samenwerkingen liegen er niet om en naar verluidt kan Ajax tot 2025 zo'n 2 miljoen euro per jaar tegemoet zien. In ruil hiervoor wordt Budweiser partner van de club. Waarschijnlijk gaan we nog wel het een en ander horen van het Amerikaanse biertje, dat een wat frissere smaak heeft dan veel andere biertjes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >