Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Basiskrachten Ziyech en Mazraoui door op Afrika Cup!

Drie wedstrijden gespeeld, drie wedstrijden gewonnen. Het was telkens nipt, maar Marokko versloeg in groep D achtereenvolgens Namibië, Ivoorkust en Zuid Afrika met 1-0. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui mogen zich daarmee onbetwist groepswinnaar noemen en achtste finalist bovendien.

01 juli 2019 - 20:03
mazraoui-1200
Mazraoui struikelt over oud-Ajacied Serero. © Pro Shots

Bij Marokko begonnen Ziyech en Mazraoui in de basis, terwijl oud-Ajacied Thulani Serero op het middenrif van de Zuid-Afrikanen aan het stofzuigen was. Lang leek de wedstrijd op een 0-0 af te stevenen, maar eveneens voormalig Ajacied Mbark Boussoufa bracht zijn land alsnog de zege in de negentigste minuut.

Mazraoui - die in het tweede groepsduel nog bijna succesvol was met een inzet tegen de lat - bleef in verdedigend opzicht goed op de been. De Ajacied kwam Serero af en toe tegen, zoals op de foto hierboven is te zien, maar in de problemen kwam hij niet echt. Na 75 minuten werd hij gewisseld en vanuit de dug-out zag hij zijn ploeg alsnog de winst pakken.

Ook Ziyech maakte de treffer van Boussoufa niet mee in het veld. Een minuut voor de winnende goal werd ook hij naar de kant gehaald. Zo dwingend als bij Ajax is de spelmaker dit toernooi nog niet voor zijn land, maar gelukkig krijgt hij nog een kans in de achtste finales. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >