Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez tekent contract tot zomer van 2024 bij Ajax

Hij was al half gepresenteerd via alle mogelijk sociale media-kanalen, maar maandag rondde Ajax dan ook echt de transfer van Edson Omar Álvarez af. Ajax betaalt een transfersom van 15 miljoen euro aan het Mexicaanse Club América.

22 juli 2019 - 14:05
edson-alvarez-1200
Ajax betaalt 15 miljoen euro voor Edson Álvarez. © Ajax Images

Álvarez (21) zette zondagavond al voet op Nederlandse bodem, nadat Ajax twee dagen eerder een akkoord bereikte met Club América over een transfer. De Mexicaanse verdediger onderging vervolgens op sportpark De Toekomst zijn medische keuring, waarna de officiële krabbels gezet konden worden.

Zo schakelde Ajax razendsnel na het vertrek van Matthijs de Ligt, die vrijdag met veel bombarie werd gepresenteerd bij Juventus. Álvarez is een centrale verdediger, die ook als rechtsback en op het middenrif uit de voeten kan. Hij tekende een contract voor vijf seizoen in de Johan Cruijff Arena. Daarmee ligt de rechtspoot vast tot de zomer van 2024.

De verdediger liet bij zijn aankomst al weten dat hij “erg blij was te zijn gearriveerd bij de beste club van Nederland.” Het zijn de teksten die je verwacht, maar de beste man heeft natuurlijk wel gewoon gelijk. Zo is het dan ook wel weer. We zijn benieuwd hoe de eerste Mexicaan in Amsterdamse dienst het gaat doen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >