Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zonder De Ligt en Bandé, maar met Siem op trainingskamp

Na een weekje op eigen bodem te hebben getraind, vertrekt Ajax zaterdagmiddag naar het Oostenrijkse Bramberg, waar een zevendaags trainingskamp wordt afgewerkt. Erik ten Hag neemt 28 spelers mee, waaronder een aantal talenten. Matthijs de Ligt en Hassane Bandé ontbreken. Siem de Jong gaat daarentegen wel mee.

13 juli 2019 - 14:29
2019-07-08-Training-Ajax-046
De Ligt gaat zoals verwacht niet mee naar Oostenrijk. © Ajax Images

We weten inmiddels allemaal wel waarom De Ligt niet in het vliegtuig richting Oostenrijk stapt. De centrale verdediger staat op het punt om Ajax definitief te verruilen voor Juventus. De verwachting is dat De Ligt snel tekent bij zijn nieuwe club en daarom dus niet mee gaat op trainingskamp.

Hassane Bandé speelde nog geen officiële minuut in het shirt van Ajax en daar komt in ieder geval komende week geen verandering in. De Burkinees is nog altijd herstellende van een zware blessure die hij opliep tijdens de voorbereiding van vorig seizoen. De kans is groot dat Bandé ook de volledige voorbereiding van het aankomend seizoen mist.

Verder is Siem een opvallende aanwezige. De teruggekeerde Ajacied ontbrak nog tijdens het trainingskamp in De Lutte. Ten Hag gaf toen aan dat Siem onvoldoende fit was om wedstrijden te spelen en daarom buiten de boot viel. Blijkbaar is De Jong nu wel fit genoeg om af te reizen naar Oostenrijk. Aankopen Quincy Promes en Razvan Marin zijn ook van de partij, net zoals de van vakantie teruggekeerde Rasmus Kristensen.

Daarnaast zijn er traditiegetrouw ook een aantal talenten die hun geluk mogen beproeven in Oostenrijk. Sergiño Dest, Victor Jensen en Jurriën Timber mogen net als in De Lutte meetrainen met de selectie van het eerste elftal, in de hoop een goede indruk achter te laten op de trainer.  

Naast het trainingskamp, worden er in het Alpenland ook twee oefenwedstrijden afgewerkt. Op zondag 14 juli om 17.00 uur is Istanbul Basaksehir de tegenstander. Vier dagen later is het Engelse Watford FC de sparringpartner. Er wordt om 18.00 uur afgetrapt tegen de nummer 14 van de Premier League. Beide oefenduels worden live in beeld gebracht door Ziggo Sport op kanaal 14.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >