Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen slaat slag met terugkeer Van Lunteren

Ajax Vrouwen heeft een toptransfer gedaan. Dat kan bijna niet anders. Desiree van Lunteren keert na een jaar afwezigheid terug op De Toekomst en dat is echt heel bijzonder. Van Lunteren was de afgelopen tijd met Oranje actief op het WK en nam een zilveren medaille in ontvangst.

17 juli 2019 - 11:50
lunterenterugcar
Van Lunteren viert hier de titelwinst van seizoen 17/18. © Ajax Images

Van Lunteren kwam afgelopen seizoen uit voor SC Freiburg, waarmee ze als zevende eindigde in de Bundesliga. Een jaartje buitenland smaakte niet direct naar meer, liever is Van Lunteren in de nabijheid van haar familie en dus was er een opening voor een terugkeer naar Ajax Vrouwen.

Die opening werd benut en het goede nieuws kon woensdag de deur uit: Van Lunteren trekt weer een Ajaxshirt aan. Daarmee kan de jacht op het heroveren van het kampioenschap serieus worden geopend, want het is de bedoeling om FC Twente weer van haar troon te verstoten.

Van Lunteren weet precies hoe je zoiets voor elkaar krijgt. De 26-jarige speelster won in haar eerste periode bij Ajax Vrouwen drie KNVB-bekers en werd twee keer kampioenen. In beide gevallen betekende dit het winnen van de dubbel. De ogen zijn ook nu weer gericht op het winnen van prijzen.

De rentree van Van Lunteren is echt bijzonder omdat veel voetbalsters de eredivisie juist verruilen voor een grotere competities. Ajax Vrouwen onderging de laatste tijd een metamorfose – als laatste vertrok Kika van Es naar Everton – en er is zo veel veranderd in de selectie dat Van Lunteren zich echt weer eventjes moet voorstellen.

Gelukkig maakte ze al flink naam voor zichzelf. Van Lunteren was namens Ajax Vrouwen niet alleen de eerste doelpuntenmaakster ooit namens Ajax Vrouwen, ze speelde alle wedstrijden op het o zo succesvolle WK voor het Nederlands elftal. Dat deed ze als rechtsback, maar in de eredivisie mag je haar weer in de voorhoede verwachten: op de flank of zelfs in de punt van de aanval.

https://twitter.com/AjaxVrouwen/status/1151429354678829056

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >