Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 ontvangt uitnodiging om Estadi Johan Cruyff te openen

Er staat een even bijzonder als mooi tripje op het programma voor Ajax onder 19. De talenten van De Toekomst – ze wonnen vorig jaar de dubbel – spelen dinsdag 27 augustus de openingswedstrijd van het Estadi Johan Cruyff. De tegenstander is uiteraard FC Barcelona onder 19.

16 juli 2019 - 14:57
cruyffestadicar
De grootste talenten van Barcelona krijgen een nieuw stadionnetje. © Pro Shots

Het kan natuurlijk niet anders dan dat Barcelona en Ajax, de clubs waar Johan zelf furore mee maakte en een onuitwisbare indruk op achter liet, de opening verrichten van het nieuwe onderkomen voor de grootste talenten van de club en het vrouwenelftal bovendien.

De laatste puntjes worden op de i gezet en over een goede maand is het Estadi Johan Cruyff klaar om officieel geopend te worden. Het nieuwe stadion wordt de vervanger van het Mini Estadi, dat is gelegen direct naast Camp Nou, en straks wordt vervangen door een hal voor basketbal en handbal.

Het gloednieuwe Estadi Johan Cruyff kan 6000 supporters huisvesten en ligt ongeveer 8 kilometer verderop gemeten vanaf Camp Nou. We zijn benieuwd of er direct bij de openingsceremonie om 19.00 uur sprake is van een uitverkocht huis. Dat zou natuurlijk wel zo mooi zijn! De aftrap van het openingsduel is twee uurtjes later.

Het eerbetoon van Barcelona is met de opening van het Estadi Johan Cruyff nog niet compleet. Er wordt een dag eerder nabij hoofdonderkomen Camp Nou ook een standbeeld van de nummer 14 onthuld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >