Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax in derde CL-voorronde opnieuw tegen Paok Saloniki

We kennen het speelschema van de eredivisie al, maar we weten nu ook iets meer over de Europese tegenstander tijdens een hopelijk weer mooie, lange Europese campagne. Ajax staat in de derde voorronde van de Champions League alweer tegenover Paok Saloniki.

22 juli 2019 - 12:12
lotinguefaderdevrcar
Ajax in de voorronde betekent Ajax opnieuw tegen Paok. © De Brouwer

Ook al bereikte Ajax vorig seizoen de laatste vier en ook al staat de schaal weer in Amsterdam, net als vorig seizoen moet de ploeg van Erik ten Hag weer voorronde spelen om een startbewijs in handen te krijgen voor de groepsfase.

De eerste horde onderweg naar het hoofdtoernooi wordt gevormd door Paok Saloniki. We hoeven de komende twee weken dus geen andere uitslagen af te wachten. Het zijn opnieuw de Grieken die op bezoek komen in Amsterdam. De vorige twee keer, in de zomers van 2010 en 2016, liep dit goed af, maar bedenk wel dat de ploeg vorig jaar ongeslagen kampioen werd van Griekenland.

De heenwedstrijd op Griekse bodem staat gepland voor 6 of 7 augustus, de return is sowieso dinsdag de 13e in de Johan Cruijff Arena. Ajax moet beide voorrondes winnend zien af te sluiten om de Champions League te bereiken. Gaat het eerste tweeluik verloren, dan volgt een play-off om een startbewijs voor de Europa League.

Als de eerste Europese ontmoeting winnend wordt afgesloten, weet Ajax alvast zeker dat het in een groepsfase actief zal zijn. Welk toernooi hangt vervolgens af van de uitkomst van de play-off om een plekje in de hoofdfase van de Champions League.

Informatie over de losse kaartverkoop volgt op een later moment. Passe-partouts zijn al een tijdje uitverkocht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >